Ey Volkswagen, seni Romanya’ya bekliyoruz

Romanyalı tıp öğrencisi, Türkiye’de yatırım için vereceği son kararı erteleyen Alman otomobil üreticisi Volkswagen’i ülkesine davet etti.

Alman otomobil üreticisinin Manisa’da fabrika açma kararını yeniden gözden geçirecek olması, komşu ülkelerin gözünü açtı. Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan, Volkswagen yetkililerini ülkelerine davet etti.

Romanyalı tıp öğrencisi Marc Damian ise, Ziarul Fianciar’a yazdığı yazıda, Volkswagen için Romanya’da tüm yolların açık olduğunu vurguluyor. Damian, Alman firmasına şu vaadlerde bulunuyor: ”y Volswagen, sana diyecekler ki; Romanya’da ne otoyol var, ne de kalifiye eleman. 2019 yılı için bu söylenenler kısmen doğru da. Ancak bir fabrikanın açılmasına karar verilmesiyle işletime geçmesi arasında üç ila dört yıl bulunuyor. … Bu süre içerisinde 300 ila 400 kilometre arası otoyol yapılabilir. … Sen otoyolu nereye istediğini söyle, biz oraya yapalım. Günümüzde hala, Ford ve Renault’nun yerinin belirlenmesinde söz sahibi olduğu otoyollar inşa ediliyor, yani sen de isteklerini ifade etmekten çekinme. Kalifiye personele gelince, arada geçecek üç-dört yıl içinde 2 bin ila 3 bin arası eleman yetiştirilecektir.”

Romanya’da devlet başkanı dahil, yüzde 10 oranında Almanca konuşan olduğunu hatırlatan Damian, mektubunu şu sözlerle tamamlıyor: ”Romanya’yı es geçmek için sebebin yok. Hükümetimizin sana getireceği diğer argümanları bilmiyorum. Ancak, bu mektubu Romanya’da sayıları oldukça fazla olan Volkswagen kullanıcılarının daveti olarak kabul et. Seni bekliyoruz.”