Tır dorsesinde bulunanlar Çin vatandaşıymış

İngiltere’de tır dorsesinde cesedi bulunan 39 kişinin Çin pasaportu taşıdıkları ortaya çıktı. Tırın şoförü şüpheli olarak tutuklandı.

Londra yakınlarında bir tırda 39 kişinin cesedinin bulunmasının ardından ülke tarihinin en büyük cinayet soruşturmalarından biri başlatıldı. İnsan kaçakçılığına yoğunlaşan soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Polis Kuzey İrlanda’da iki adrese baskın düzenledi. Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan TIR sürücüsü Kuzey İrlandalı 25 yaşındaki Mo Robinson, bu sabah tutuklandı.

Öte yandan TIR’da bulunan kişilerin nasıl oraya geldiklerine ve nasıl öldüklerine dair araştırma sürüyor. Kadın ve erkek karışık olan cesetlerden Çin pasaportu çıkması, göçmenlerin Uygur olabileceğini akıllara getiriyor.

TIR’ın konteynerinde soğutma sistemi bulunduğunu ve sıcaklığın -25 dereceye kadar düşebileceğini hatırlatan uzmanlar, 39 kişinin donarak ölmüş olma ihtimaline dikkat çekiyor.

Dün sabah Londra’nın 30km doğusunda yer alan Essex şehrinde bir sanayi bölgesinde Bulgaristan plakalı içinde 39 ceset olan bir tır bulunmuştu.