Romanya’yı yarın 30 bin çocuk destekleyecek

Euro 2020 elemeleri F grubunda mücadele eden Romanya’yı, yarın akşam Norveç’le oynayacağı maçta 30 bin çocuk destekleyecek.

Faroe Adaları’na karşı alınan 3-0’lık galibiyet sonrası Romanya, Euro 2020 elemelerinde kritik bir maça çıkıyor. Ancak, UEFA, İspanya ile oynanan maçta taraftarın yaptığı ırkçı tezahürat nedeniyle, Romanya’nın Norveç maçı için bilet satmasını yasakladı.

Bunun üzerine Futbol Federasyonu, stada 14 yaş altı çocukları doldurmaya karar verdi. Resmi sayfadan yapılan duyuruya, devlet ya da özel fark etmeksizin ülkenin dört bir köşesindeki okullardan, sporcu yetiştiren kurs ve kulüplerden 30 bini aşkın başvuru oldu. Her 10 kişilik çocuk grubu için bir refakatçi belirlendi.

Federasyon nihai sayıyı 30 bin 38 olarak açıkladı. Bu rakam aynı zamanda bir rekor. Geçen ay Belgrad ile AZ Alkmaar arasında oynanan maçta tribünlerde 22 bin çocuk toplanmıştı.

İANİS 10 NUMARAYI GİYECEK

55 bin seyirci kapasiteli National Arena stadyumunda oynanacak maçta, Hagi’nin oğlu İanis 10 numaralı formayı giyecek. Galatasaray’a kiralanan Florin Andone ve Gaziantepspor’da top koşturan Alin Tosca sahaya çıkması beklenen diğer tanıdık isimler.

F grubunda Romanya, 14 puanlı İsveç’in bir puan gerisinde yer alıyor. Maç yerel saatle 21.45’te başlayacak.

NECDET ÇELİK
BÜKREŞ