Gişelerden kaçak geçen gurbetçiye 5 kat ceza

Hesabında yeterli bakiyesi olmadığı için kaçak geçtiği varsayılan yabancı plakalı araçlardan artık normal ücretin 5 katı tahsil edilecek.

Türkiye’de köprü ve otoyolları kullanan gurbetçiler artık daha dikkatli olmak zorunda. HGS bakiyesi yetersizse, 15 gün içinde hesaba para yatırarak gerçekleştirilen ödeme kolaylığı kaldırıldı. Değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HGS müşteri hizmetleri servisi, turizmavrupa.com muhabirine değişikliği doğruladı. Hesabında yeterli bakiyesi olmayan aracın kaçak geçiş yapmış sayıldığını hatırlatan yetkililer, yabancı plakalı araçlara 5 kat ceza tahakkuk ettirileceğini duyurdu.

Gurbetçi azı sürprizle HGS kartını doldurmaya gittiğinde karşılaştı. Turizmavrupa.com’a konuşan bir gurbetçi başından geçenleri şöyle anlattı: ”Ağustos ayında 23.75 lira lık geçiş ücreti, HGS bakiyemde olmadığı olmadığı için kaçak geçiş yapmış sayıldım. 15 günlük süre geçmeden 118.75 liralık ceza ödemek zorunda kaldım.”

HGS’deki bakiyesi yeterli olmadığı için 5 kat ceza ödemek zorunda kalan bir başka gurbetçi, maruz kaldığı durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e şikayet etti. Gelen cevapta, uygulamaya 16 Mayıs’ta son verildiği hatırlatılıyor.

Yeni uygulama gurbetçilerin büyük tepkisini çekiyor. Bir gurbetçi ”Devletimiz yurt dışında oturan vatandaşlarına maalesef negatif ayrımcılık yapıp yeni bir gelir kapısı açmış.” yorumunu yaptı.