Lumina okulları, Romanya’daki 25. hizmet yılını kutladı

Romanya’da özel eğitimde model kurum olarak kabul edilen Lumina Eğitim Kurumları, 25. hizmet yılını seçkin davetlilerin katılımıyla kutladı. Programda, kurumlara katkı sunmuş 25 kişiye ödül verildi.

1994 yılında Köstence’de açtığı okulla Romanya’da eğitime başlayan Lumina Eğitim Kurumları, 25. hizmet yılını özel bir programla kutladı. Başkent Bükreş’in en prestijli mekanlarından Ateneul salonunda düzenlenen programa, devlet erkanı ve parlamento temsilcilerinin yanı sıra, okul velileri ve öğretmenlerden oluşan 700 kişilik bir topluluk katıldı.

Lumina okullarının genel müdürü Fatih Gökaş, ‘’Hep birlikte gidişatı iyiye doğru değiştirebiliriz.’’ mesajı verdi.

Program, devlet televizyonu sunucusu ve aynı zamanda okul velisi olan Virgil İantu’nun takdimiyle gerçekleşti. Açılış konuşmasının yapan Lumina okullarının genel müdürü Fatih Göktaş, yakalanan başarının ortakları olarak nitelendirdiği veli ve öğretmenlere teşekkür etti. Göktaş, ”Şunun farkındayız; ancak hep birlikte gidişatı iyiye doğru değiştirebiliriz.” vurgusu yaptı.

Lumina okullarının ilk ve son mezunları, sahnede söz alıp duygularını anlattı. ‘’Geriye dönüp bakınca, gerçekleştirilen şeylerden büyük mutluluk duydum.’’ diyen Grossu, Lumina ailesinin bir parçası olmanın kendisine gurur verdiğini söyledi. Son mezunlar adına konuşan Anahita Hamzeh ise, 3 yaşında başlayıp üniversite kazanana kadar devam ettiği okulunu ikinci evi olarak gördüğünü söyledi.

25 KİŞİYE ÖDÜL VERİLDİ

Törende Lumina yönetimi, sundukları katkı nedeniyle öğretmen, veli ve partnerler arasından belirlediği 25 kişiyi ödüllendirdi. Ödüller, minik öğrencilerce sahiplerine takdim edildi.

Kutlama programı, minik öğrencilerle profesyonellerin müzik ve dans sunumlarıyla renklendi. Konuklara, program sonrasında kokteyl ikram edildi.

Kutlama programı, minik öğrencilerle profesyonellerin müzik ve dans sunumlarıyla renklendi.
‘HEP TAKDİR EDİYORUZ’

Konuklar, Lumina okulları için övgü dolu ifadeler kullandı. İaşi vilayeti milli eğitim müdürü Aurelia Farcaş, Lumina okullarının eğitim kalitesini her zaman takdir ettiğini belirtti. Çocuklara yönelik spor okulu hayalinin Lumina Eğitim Kurumları’yla kurduğu ortaklık sonucu gerçekleştiğine vurgu yapan eski futbolcu Lucian Sanmartean ise, ‘’Okulun böyle bir ufkunun olmasına hayran kaldım. Bu ortamda olmaktan gurur duyuyorum.’’ dedi. Lumina kadrosunda 20 yıldır idarecilik yapan Octavian Barbu ise övgülerini, ‘’Gösterilen performans, böyle bir kutlamayı hak ediyor.’’ sözleriyle dile getirdi.

4500 ÖĞRENCİ, 2 BİN MEZUN

Halen ülkenin 5 farklı şehrinde 10 okulla faaliyetini sürdüren Lumina Eğitim Kurumları’nda 4500 öğrenci eğitim görüyor. 25 yıllık geçmişinde kurumlar, Romanya’ya 600’den fazla bilim madalyası getirdi, 2 bini aşkın mezun verdi. 2006 yılında Romanya Parlamentosu Eğitim Komisyonu, ‘model okul’ olarak kabul ettiği Lumina Eğitim Kurumları yetkililerini ağırlayıp brifing almıştı.