Sürgündeki öğretmenlerden Türk konsolosluğuna siyah çelenk

15 Temmuz sonrasında Almanya’ya iltica eden bir grup öğretmen, Türkiye’deki mağdur meslektaşlarının durumunu protesto amacıyla Hannover’deki Türk Konsolosluğu binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Son dönemde Türkiye’deki problemler nedeniyle Batı’ya iltica etmiş öğretmen kökenli Türk vatandaşları, mağdur meslektaşlarının dertlerini duyurma adına 5 Ekim’de kutlanan Dünya Öğretmenler Günü’nü çeşitli etkinliklerle değerlendirdi.

Sivil toplum insiyatifleri altında örgütlenen öğretmenler Almanya ve Hollanda’nın bazı şehirlerinde protesto eylemleri düzenledi. Hannover’deki Türk Konsolosluğu önünde buluşan bir grup öğretmen, KHK ile mağdur edilmiş meslektaşlarının haklarının iadesini talep eden pankartlar taşıdı. Grup, tutuklu öğretmenler adına konsolosluk binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Berlin’deki Öğretmenler Evi önünde toplanan aktivistler, Türkiye’de halen tutuklu bulunan meslektaşları ve anneleriyle cezaevinde kalan çocuklar için özgürlük talep etti.
BERLİN’DE ÖĞRETMENLER KÜTÜPHANESİ ÖNÜNDE EYLEM

Başkent Berlin’deki Öğretmen Kütüphanesi önünde toplanan bir grup ise, hapishanede anneleriyle kalan çocuklara dikkat çekti. Taşınan pankartlarda, devlet okullarında ya da özel kurumlarda çalışırken işten atılarak mağdur edilmiş öğretmenlerin problemlerine dikkat çekildi.

Hollanda’da parlamento binası önünde düzenlenen eylemde, mağduriyetin boyutları açılan pankartlara yansırken, ‘hemen adalet’ temennisi öne çıktı.
HOLLANDA PARLAMENTOSU ÖNÜNDE ADALET İSTEĞİ

Bu süreçte Hollanda’ya iltica etmiş öğretmenler, protesto mekanı olarak Den Haag’daki parlamento binasının önünü seçti. 15 Temmuz sonrası kapatılan kurum sayıları ve bu süreçte zulümden kaçanların başına gelenlerin resmedildiği pankartlarla Türk hükümetinden ‘hemen adalet’ isteği dile getirildi.