Bükreş’te toplu ulaşım artık cebinizde

Bükreş Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetleri için geliştirdiği mobil uygulamayı deneme amaçlı olarak hizmete sundu.

INFO STB adlı uygulama ile vatandaşlar, hedeflerine hangi hatları kullanarak, ne kadar zamanda ulaşacaklarını görebiliyor. Uygulamanın deneme aşamasında olduğunu belirten Bükreş Toplu Taşıma Şirketi (STB) yetkilileri, zaman içinde eksiklerin giderilerek daha verimli hale getirileceğini söyledi.

Uygulama, STB bünyesindeki tramvay, otobüs ve troleybüsleri kapsıyor. Gidilecek yer, adres olarak girilebildiği gibi sanal iğneyle tutturulabiliyor.

Gerçek zamanlı çalışan STB INFO uygulaması, araçlarda bulunan GPRS cihazları sayesinde tam konumlama yapabiliyor. Trafik akışından kaynaklanan gecikmeler anlık olarak uygulamaya yansıyor. Uygulamayla duraktan geçecek araçların saat ve dakikası, aktarma yapılacak durak ve bekleme süresi öğrenilebiliyor.

Bükreş Toplu Taşıma Şirketi, 100. yılında toplam 1651 km uzunluğunda hatta sahip. Şirket, 1391 otobüs, 180 troleybüs ve 280 adet tramvay ile 2,5 milyon Bükreşlinin taşınmasını üstlenmiş durumda.