Bükreş’te ‘otomobilsiz gün’ hazırlığı

Alternatif taşıma araçlarına karşı farkındalık kazanma kapsamında Bükreş’te bir günlüğüne bazı caddelerin otomobil trafiğine kapatılması planlanıyor.

22 Eylül’de birçok Batı şehrinde kutlanan Dünya Otomobilsiz Kentler Günü nedeniyle, Bükreş Büyükşehir Belediyesi bir farkındalık girişimi başlatıyor. O tarihin pazar gününü denk gelmesini fırsat bilen belediye yönetimi, şehrin bazı bölgelerini taşıt trafiğine kapatacak.

UNİRİİ, DECEBAL VE LİBERTATİİ…

Unirii, Decebal ve Libertati bulvarlarına, gün boyunca otomobil girişine izin verilmeyecek. Yasak, toplu taşıma araçlarının yanı sıra, polis, itfaiye ve ambülans gibi acil müdahale taşıtlarını da kapsamıyor.

Söz konusu caddeleri kullanmak isteyenler, bisiklet ve scooter gibi hızı saatte 30 km’yi aşmayan iki tekerleklilerden yararlanabilecek. Belediye yönetimi henüz bu projeyi karara bağlamış değil.

Her yıl 22 Eylül‘de birçok ülkede kutlanan bu etkinlikte, şehirlerde otomobilsiz bir yaşamın mümkün olduğunu göstermek ve deneyimlemek için, caddeler trafiğe kapatılarak yayalara ve bisikletlilere sunuluyor.