İki Romen takımı Avrupa’da yola devam edecek

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginde 3. ön eleme maçlarında Romen takımları CFR Cluj ve FCSB son dakika golleriyle play-off’a yükseldi.

Romanya şampiyonu CFR Cluj, İskoç rakibi Celtic Glasgow karşısında istisnai bir sonuç aldı. İlk maçı 1-1 tamamlanan karşılaşmanın rövanşında Romanya temsilcisi CFR Cluj, 80 ve 90+7’de bulduğu gollerle deplasmanda skoru 4-3’e taşıdı. Son dakikaları büyük heyecana sahne olan maç sonunda Romen takmı play-off’a yükseldi. CFR Cluj’un gruplara kalabilmesi için Slavia Prag engelini aşması gerekiyor. Romanya şampiyonu, rakibine elenmesi halinde Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılacak.

FCSB son dakika golüyle tur atladı

Adını FCSB olarak değiştirmek zorunda kalan eski adıyla Steaua Bükreş, evinde golsüz berabere kaldığı maçın rövanşında son dakika golüyle güldü. FCSB, Çek rakibi Mlada Boleslav’ı son dakikada Panitiru’nun kaydettiği golle yenerek tur atladı. FCSB, Avrupa’da yoluna devam edebilmek için Portekiz takımı Vitoria Guimares engelini aşmak zorunda.

Avrupa Ligi ön elemelerinde Universitatea Craiova, Yunan rakibi AEK’İ geçemeyerek Avrupa defterini elemelerde kapattı.

İki maçta da Yunan takımı Olympiakos’a boyun eğen Başakşehir, yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek. Yeni Malatyaspor ise Partizan’ı ikinci maçta 1-0 galip gelmesine rağmen toplam skorda rakibine elendi. Trabzonspor, ikinci maçta oynadığı üstün futbolla güle oynaya play-off turuna adını yazdırdı. 

Şampiyonlar Ligi 3. tur ön elemelerinde Portekiz’den sürpriz bir sonuç çıktı. Konuk Rus ekibi Krasnodar, ilk maçı 1-0 kaybettiği maçın rövanşında, Porto’yu 3-2 mağlup ederek herkesi şaşırttı. Krasnodar, play-off’ta Olympiakos’a rakip oldu.

FATİH ÖZDEMİR, BÜKREŞ