Af Örgütü: Türk adaleti Türkmen ve Yıldız’ı bulsun!

Uluslararası Af Örgütü, şubat ayında siyah transporterlara kaçırılan KHK’lı Gökhan Türkmen ve Mustafa Yıldız için acil eylem çağrısında bulundu.

Türkiye, ’15 Temmuz darbe girişimi’nin ardından 1990’lı yıllarda beyaz Toros’larla kaçırılan insan vakalarının bir benzerini yaşıyor.

Şubat ayında siyah transporterlarla kaçırılan altı KHK’liden dördü 29 Temmuz’da ortaya çıkmış, ailelere GBT kontrolünde yakalandıkları bilgisi verilmişti. 12 gün boyunca gözaltında tutulan dört kişi hakkında tutuklama kararı verildiği gün KHK’li olan Yusuf Bilge Tunç’un da kaçırıldığı yakınları tarafından duyuruldu.

Şubat ayından beri kayıp olan KHK’li Gökhan Türkmen ve Mustafa Yıldız’dan ise halen bir haber yok.

Uluslararası Af Örgütü, yaklaşık yedi ay önce kaçırıldığı belirtilen Gökhan Türkmen ve Mustafa Yıldız için acil eylem çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e göndermek üzere hazırlanan acil eylem çağrısında Af Örgütü, Türkmen’in 7 Şubat, Yılmaz’ın ise 19 Şubat 2019’dan itibaren kayıp olduğunu, söz konusu kişilerin zorla kaybedildiğinden şüphelendiklerine yer verdi.

Af Örgütü’nün acil eylem çağrısında şu ifadeler yer aldı: ”Yetkililer şu ana kadar bu kişileri resmî olarak gözaltında tuttuğunu inkâr ediyor. 29 Temmuz’da, şubat ayından itibaren gözaltında olan dört kişinin Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde (TEM) gözaltında olduğu ortaya çıktı. Yetkililer, Gökhan Türkmen ve Mustafa Yılmaz’ın nerede olduğunu belirlemek ve acilen ailelerini bilgilendirmek için derhal soruşturma başlatmalıdır.”