Sadece Siri değil, Amazon’un Alexa’sı da yatak odamızı dinliyormuş

Amazon’un akıllı hoparlörü Alexa’nın bazı insanların mahrem hayatlarını ya da aralarında geçen kavgayı kayda aldığı iddia edildi.

İngiliz gazetesi The Sun gazetesi, Amazon’un Romanya’nın başkenti Bükreş’teki ekibinde çalışmış olan bir analiste ulaştı. Gazeteye konuşan ve ismi verilmeyen analist, çalıştığı ekibin binlerce Alexa tarafından alınmış kayıt dinlediğini ifade etti. Eski analist, bu kayıtlarda özel konuşmalara tanık olduğunu, hatta eşler arasındaki mahrem ilişkinin bile ses kayıtlarının depolandığını söyledi. Eski Amazon çalışanı, “Bir defasında cinsel saldırı olduğunu düşündüğümüz bir şey bile duyduk” diye konuştu.

HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN KAYDETMİŞLER!

Adı verilmeye analist, “Bize Alexa komutlarına odaklanmamız söylendi ama olan başka şeyleri fark etmemek mümkün değildi” dedi. Bütün bunları itiraf eden analist, kayıtların şirketin sağladığı hizmet kalitesini geliştirmek için tutulduğunu ileri sürdü. Analist, “Bana dinlediğimiz insanların rızası olduğu söylendi, o yüzden hiç casusluk yaptığımızı düşünmedim.” ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde Apple’ın birçok modelinde bulunan ‘Siri’ isimli sesli yardım sisteminin bir ‘teknik hata’ sebebiyle kullanıcıları seks veya uyuşturucu ticareti yaparken kayıt altına aldığı iddia edilmişti.