Nereye kadar: Şehit eşine terör gözaltısı

2016’da Lice’de askeri üs bölgesine gerçekleşen saldırıda şehit düşen Üsteğmen Murat Ataş’ın cenazesine doğumuna 1 ay kala tekerlikli sandalyede katılan eşi Sezen Ataş (29), dün sabaha karşı ‘terör’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Sezen Ataş’ın, babasını hiç görmeyen 2,5 yaşındaki kızıyla Nevşehir’e götürüldüğü öğrenildi.

15 Temmuz sonrası binlerce kadın gözaltına alınıp tutuklandı. Şu anda 800’ün üzerinde bebek ve çocuk ise anneleriyle birlikte Türkiye cezaevlerinde. Vicdanları yaralayan hukuksuzluklara Bursa’da bir yenisi eklendi. 2.5 yıl önce şehit olan Üsteğmen Murat Ataş’ın eşi Sezen Ataş, bu sabaha karşı gözaltına alındı.

Üsteğmen Murat Ataş, 2016’da uğradığı terör saldırısında şehit olmuştu.
KARA LEKE OLARAK KALACAK

Sezen Ataş’ın kardeşi Gülbahar Göndüz (27), ablasının ikamet ettikleri Gemlik’ten Nevşehir’e götürülmek üzere yola çıktılarını duyurdu. Kronos Haber’e konuşan Gündüz, ”Memuriyet odasında ailem ile tutuldum, ablamın gidişini göstermediler. Sanıyormusunuz ki görmeyince sessiz kalacağız. Gün gelir devran döner yapılan muameleler bir bir karşınıza çıkar.” diyen Göndüz, ”Beni ailemi teseli etmeye çalışıyorlar. Belki sadece ifadesini alıp bırakırlar. Bunun belkisi mi var, bizleri aptal gibi görmekten vazgeçin Şehit ailesine, mazlumlara yapılan muamele tarih boyunca üstünüzde kara leke olarak kalacak.” dedi.

Gıda teknikeri olan ve Bursa Gemlik’te yaşayan Sezen Ataş’ın kardeşi Gülbahar Gündüz, ablasının 15 önce de telefon edilerek ifadeye çağırıldığını belirtti.

8 aylık hamile Sezen Ataş, şehit olan eşinin cenazesine tekerlekli sandalyede katılmıştı.
‘DOSYA BOŞ, HEPSİ İFTİRA’

Ablası Sezen Ataş ile ilgili dosyanın içinin boş olduğunu ve tamamen itirafçıların sözleri üzerine açıldığını belirten Gündüz, şu bilgileri verdi: ”Ablam Sezen Ataş’ın önüne iki ayrı dosya konuluyor. İlki 2016 yılında itirafçı olan bir arkadaşı ile ilgili. O kişi Bylock hattı olduğunu ve ablamın ‘kullanabileceğini’ söyleyor. 2017’de tanımadığı bir başka kişi ise ablam için cemaatin evlerine gidip geliyordu diye ifade vermiş. Fakat nedense iftiralar birkaç yıl önce yapılıyor ama davalar yeni açılıyor.”