Balıkçılar tutuklu, batan tekne Ordu kıyılarına vurdu

Köstence açıklarında 35 gün önce Romen sahil güvenlik ekibinin ateş etmesi sonucu batan Baba Şenol adlı tekne, akıntı sonucu sürüklenerek Ordu sahillerine vurdu. 8 balıkçıdan 2’si halen Köstence’de tutuklu bulunuyor.

Ordu’nun Perşembe ilçesinden Romanya kara sularında kalkan avlayan ‘Baba Şenol’ isimli balıkçı teknesine, 20 Mayıs’ta Romanya sahil güvenlik ekipleri tarafından ateş açılmıştı. Ekipler teknede bulunan 8 kişiyi gözaltına aldı. Balıkçı teknesi ise kurşunların gövdesinde kurşunların açtığı delikler nedeniyle battı. Olaydan sonra 6 balıkçı serbest bırakılıp Türkiye’ye geri dönerken, 2 balıkçı ise halen Romanya’da tutuklu bulunuyor.

Akıntı tekneyi Ordu sahillerine sürükledi

Romanya açıklarında batan tekne, önceki gün Ordu sahillerine vurdu. Tekneyi gören balıkçılar şaşkına döndü. Yerel Olay gazetesine konuşan tekne sahiplerinden Selim Memiş, ”Mucize dedikleri bu olsa gerek. Alın terimiz, aylarca verilen emeğimiz, anılarımız hiç biri boşa gitmedi. Bizim aklımız ondaydı o da bizi bırakamamış Romanya’dan çıkmış gelmiş. Allah’a şükürler olsun ki bizi buldu. Geriye sadece bir tahta da olsa bize yeterdi. Önemli olan yaşanmışlıklar, önemli olan verilen emekti. Allah çok büyük imkansız diye bir şey yok.” diye konuştu.

ROMEN SAHİL GÜVENLİĞİ TÜRK BALIKÇILARI ATEŞLİ SİLAHLA DURDURDU