Türk Festivali, 2019 yaz sezonunu Ploieşti’de açtı

Anadolu’nun kültür ve yemek zenginliklerinin sergilendiği Türk Festivali, bu yılki ilk programını Ploieşti şehrinde gerçekleştiriyor. Festivalde gönüllülerce kurulan mehter takımının performansı göz dolduruyor.

Tuna Vakfı’nın organize ettiği Türk Festivali’nin bu yıl sekizincisi düzenleniyor. Lumina Vakfı’nın partner olduğu etkinlikte, Hizmet hareketi gönüllüleri görev alıyor. Ploieşti şehrindeki etkinlikte açılan 40 kadar stantta, 100’e yakın gönüllü çalışıyor.

Grivita meydanında kurulan stantlarda gözleme, tantuni, baklava gibi Türk mutfağının nadide örneklerinin yanı sıra, ebru, hat gibi geleneksel Türk el sanatları uygulamalı olarak sergileniyor.

Cuma günü başlayan festivalde Ploieşti sakinleri, ayaklarına kadar gelen Türk lezzetlerini sıcak sıcak tatma imkanı buluyor.

Konuklar, Romen öğrencilerin söylediği Anadolu türkülerini hayranlık içinde dinledi.
Dolu dolu sahne etkinlikleri

Festival boyunca konukları, Anadolu esintilerinden oluşan müzik ziyafeti bekliyor. Sahne performanslarında Romen öğrenciler, Anadolu’nun farklı yörelerinden türkü ve halk oyunlarını kusursuz icra ediyor. Genç semazenlerin gösterisi hayranlıkla izleniyor. Sahne programı, mehter gösterisiyle tamamlanıyor. Gönüllülerden oluşan mehter ekibi, geleneksel marşların yanı sıra Romen kültürüne ait bir parça çalıyor.

Ploieşti halkına, renkli bir hafta sonu geçirme fırsatı sunan festival Pazar akşamına kadar devam edecek.

Türk Festivali’nin Bükreş ayağı, gelecek hafta sonu Titan parkında gerçekleştirilecek.