Mağdur ve mazlumların sesi Ümit Nağmeleri Bochum’da sahnelendi

Hizmet Hareketi gönüllülerinin son yıllarda başına gelenlerden yola çıkarak tüm zamanların mağdur ve mazlumlarını konu alan Ümit Nağmeleri’nin ilki Almanya’da gerçekleştirildi.

Academy Derneği’nce organize edilen programda 60 farklı ülkeden gelen öğrenciler, çeşitli performanslar sergiledi. Yusuf’un Düşü adlı şiirle Yusuf Peygamber’in kıssası görseller eşliğinde anlatıldı.

Öğrenciler, sıkıntılar karşısındaki duruşu İbrahim Hakkı hazretlerine ait ”Hak şerleri hayr eyler, Zan etme ki ğayr eyler, Ârif ânı seyr eyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler…” dizeleriyle anlattı. Mehmet Akif’in ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiiriyle her şeye rağmen iyimserlik mesajı verildi.
Hazreti Hatice’nin vefatı sonrası Peygamber Efendimiz’in (SAV) yaşadığı hüzün yıllarının anlatıldığı ‘Aşkın Haticesi’ şiiri, ise günümüzde yaşanan sıkıntılardan dolayı eşinden, çocuğundan ayrı düşenlerin haline tercüman oldu.

SİLEREK GEÇTİK MERİÇ’TEN

Her şeyini bir sırt çantasına alarak, geçmişini arkada bırakan ve yeni ufuklara yelken açanların hikayesi, yine bu sürecin şehitlerinden biri olan Yunanistan’da kalp krizi geçirerek vefat eden eğitimci Halil Dinç’e ait ‘Silerek geçtik Meriç’ten’ isimli şiirle dile getirildi. Programda sürecin mağdurlarından müzik öğretmeni Cenk Kaynak’ın yazdığı Dua da okundu.
Endonezya’dan gelen öğrencilerin salavatlar eşliğinde yaptığı Saman Zikri gösterisi büyük ilgi görürken Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan biri olan Cem Karaca’nın memleket özlemini dile getirdiği ‘Hep Kahır’ isimli şiiri kendi sesinden dinletildi. Ayrıca Karaca’nın Türkiye’ye giremediği zamanlarda dertlenip Yunan adalarında yazıp bestelediği ‘Oh be’ şarkısı da duygulandırdı.

Binlerce katılımcının coşkuyla izlediği program, Karadeniz ve Kafkas yöresinden coşku dolu danslarla umuda bağlandı. Ezgilere kum sanatıyla gerçekleşen görseller eşlik etti.