12 yıldır binaların çatıları arasında geziniyor

İranlı gencin Tahran’ın en yüksek binalarının çatıları arasında yaptığı akrobatik hareketler, görenlerin yüreğini ağzına getiriyor.

27 yaşındaki Alireza Japalagy, çoğunun minderde yapmayı başaramadığı bu tehlikeli hareketleri başkent Tahran’ın binaları arasında 12 yıldır yapıyor. Çılgın genç, bu denemelerini ve öncesindeki antrenmanlarını kendi sosyal medya hesaplarından yayınlıyor. Yakın geçmişte yayımlanan bir videoda, Japalagy’nin bir kulenin tepesinde iki kişiyle el ele tutuşurken elbise değiştirdiği görülüyor.

Alireza, eşi benzeri görülmemiş hareketlerle kendine meydan okumayı seviyor, ancak ekrana yansıyan bu tehlikeli hareketlerin ardında uzun süren ve defalarca tekrarlanan hazırlık çalışmaları var. Yaptığı işin tehlikesinin farkında olan Alireza, güvenli yerlerde saatlerce yinelediği atlayışlar sonrasında, bu akrobatik hareketleri çatılar arasında denediğini söylüyor.

27 yaşındaki Alireza, bu tutkunun nasıl oluştuğunu Rusya merkezli Ruptly’ye verdiği röportajda anlatımış. Okulda arkadaşları tarafından dışlandığını kaydeden genç şu sözlerle devam ediyor: ”Beceriksiz diye benimle kimse oynamak istemezdi. Beni aralarına almazlardı. Başkasının yapamayacağı şeyi deneyerek kendimi ispat etmek istedim. Ruhumda oluşan boşluğu, yükseklerde gezerek doldurmaya karar verdim. 15 yaşımdan beri bu hareketleri yapıyorum.”