400 polis, meslektaşlarını katleden soyguncuyu arıyor

Timişoara’da çatışmaya girdiği polisi öldürüp yaralı halde kaçan kişi, 48 saattir 400 polis tarafından aranıyor.

Timişoara iline bağlı İzvin köyünde, polisin yaptığı rutin kontrolde dur ihtarına uymayan İonel Marcel Lepa, kaçmaya kalktı. Polisler adamın peşine düştü. Soygunculuktan kesinleşmiş cezası olan Lepa, üzerindeki silahla bir polisi öldürdü. Devriye aracından açılan ateşle yaralanan Lepa, bir süre sonra izini kaybettirdi.

48 saattir aranan İonel Marcel Lepa’nın izine rastlanamadı. Çatışma sonrası kaldığı evi basan polis, etrafta kan izlerine rastladı. Köyün bağlı olduğu Recaş kasabasının giriş ve çıkışları tutuldu. 400 kadar polis, Lepa’yı aramak için karadan ve havadan seferber oldu. Arama çalışmaları, drone, termal kamera ve helikopter yardımıyla sürüyor.

POLİSİN SİLAHLARI ÇOK ESKİ

Arama çalışmaları sürerken, polis sendikası emniyet teşkilatının teknik donanım açısından yetersizliğini gündeme taşıdı. Polisin çelik yeleksiz ve Karpat 74 model silahla suçlu kovaladığına vurgu yapan sendika temsilcileri, içişleri bakanını istifaya davet etti. İçişleri Bakanı Carmen Dan ise, ‘’Ölen polisi hayata döndürecekse, hiç düşünmeden istifa ederim.’’ karşılığını verdi.

36 EL ATEŞ ETMİŞ

Öte yandan çatışmada hayatını kaybeden 42 yaşındaki polis memuru Cristian Amariei’nin, Lepa’yı kovaladığı 1 kilometre boyunca 36 el ateş ettiği belirlendi. Lepa hakkında soygunculuk suçundan geçen yıl kesinleşmiş 4 yıl 8 ay mahkumiyet kararı olduğu, infaz için teslim olmayan 47 yaşındaki adamın adının yakalama listesinde yer aldığı öğrenildi.