Papa’yı görmek isteyen onbinler hava muhalefetine aldırmadı

Katolik dünyasının lideri Papa Francisc’in Romanya’ya yaptığı ziyaret olumsuz hava koşulları altında gerçekleşti. Onbinlerce insan Papa’yı görmek için meydanlarda toplandı.

20 yıl sonra katolik dünyasından bir lider, Romanya’yı ziyaret etti. 31 Mayıs-2 Haziran arası gerçekleşen programda Papa Francisc, başkent Bükreş ile İaşi vilayetinde çeşitli resmi temaslarda bulundu, ortodoks liderlerle bir araya geldi, düzenlenen dini törenlere katıldı.

Papa Francisc, Bükreş ziyaretinde Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile bir araya geldi.

Ziyaretinin ikinci gününde Papa Francisc, bölgenin en büyük katolik ayinine katılmak üzere Transilvanya’ya geçti. Dağlık araziye sahip Şumuleu Ciuc beldesinde düzenlenen ayin için, 100 bine yakın romen katolik ve bölgede ikamet eden macar azınlık toplandı. Yağan yağmur ve esen rüzgara rağmen vatandaşlar, sabırla Papa’yı bekledi.

Papa Francisc, olumsuz hava ve coğrafi şartlar nedeniyle tören alanına ulaşmakta zorlandı. Özel dizayn edilen araçla halkın arasından geçen Papa, karşılaştığı sevgi seline el sallayarak karşılık verdi. Yapılan ayinde dualar edildi. Hazreti Meryem’I temsil eden heykelin önüne Papa gül bıraktı.

Papa Francisc Pazar sabahı Romanya’dan ayrıldı.