DOĞURMASINA 3 GÜN KALAN HAMİLE TUTUKLUNUN ANNESİ: KIZIMI SERBEST BIRAKIN

Antalya Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde 8,5 aydır tutuklu bulunan hamile Hatice Şahnaz’ın annesi Cennet Kandemir, doğumuna 3 gün kalan kızının serbest bırakılmasını istedi.

İnsan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, youtube üzerinden yayın yaptığı OFG TV’ye, Antalya Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde 8,5 aydır tutuklu bulunan hamile Hatice Şahnaz’ın (28) eşi ve annesini konuk etti.

İnsan hakları ve cezaevlerindeki hak ihlallerini her hafta düzenli olarak gündeme alan Gergerlioğlu, hamilelik sürecini cezaevinde geçiren ve doğumuna üç günü kalan Hatice Şahnaz’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu. Anne Cennet Kandemir ise, 15 Temmuz’dan bu yana mağdur edilen bir aile olarak yaşadıklarını anlattı.

‘İNSANLIK BU MU, İSLAM BU MU?’

Hatice Şahnaz Annesi Cennet Kandemir, ”Bank Asya hesap ücreti almıyor diye oradan kızıma 50 tl-60 tl gönderiyordum. Başka bankadan yatırsam para kesiyorlardı eline bir şey geçmiyordu. İnsanlık bu mu? İslam memleketi diyorlar. İslam bu mu?” diye sordu.

‘KIZIM BAKICILIK YAPARAK OKUDU’

Anne Cennet Kandemir kızı Hatice’yi hangi zorluklar altında yetiştirdiğini şu sözlerle anlattı: ”Benim eşim inşaatta çalışıyor. Hatice ve ablası aynı dönemde üniversiteyi kazandılar. Kızım tezgahtarlık yaparak, bakıcılık yaparak okudu. Bir gün polis geldi Hatice’yi alıp götürdü. Birileri ifadede adını söylemiş. Zorluklarla okuttum ben onları. Benim okumam yazmam yok. Kızlarım okusun, ayakta dursun, çok istedim.

‘SİYASETÇİLER CEZAEVLERİNE BAKSINLAR’

Hakim ilk duruşmada ceza verdi. Kızım mahkemede titriyordu. Doğuma az kaldı, kızımın serbest bırakılmasını istiyoruz. İnşallah bu programın faydası olur. Görüşlere gittiğimde görüyorum, 5-6 çocuk geliyor, annelerine sarılmak istiyorlar. Camın arkasında sarılamıyorlar. Telefona yetişemiyorlar. İsteğim bütün çocuklar annelerine kavuşsun. Allah herkese merhamet versin! Ne diyeyim bilmiyorum. Siyasetçiler seçimleri bıraksınlar, halkın sıkıntılarına, cezaevlerine baksınlar!

‘KIZIM İLK KEZ ANNE OLACAK, ÇOK ENDİŞELİ’

Kızım cezaevinde haliyle çok endişeli. İlk kez anne oluyor. Nasıl doğum yapacağım diye çok endişeli. Nasıl büyüteceğim diyor. Sesimizi duyan yok. Mağdur muyuz, mağdur mu ediliyoruz bilmiyorum. Benim kızım karınca incitmez.”