DİPLOMATLARIN TÜRKİYE FOTOĞRAFLARI İGA SERGİSİNDE

Avrupa Birliği diplomatlarının Türkiye’de çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, geçen ay hizmete açılan İstanbul Havalimanı’nda sanatseverlerle buluştu.

Sergi, AB üyesi 18 ülkenin Türkiye’de görev yaparken çektiği fotoğraflardan oluşuyor. AB’nin dönem başkanlığını yürüten Romanya’nın ön ayak olduğu serginin açılışı, 9 Mayıs Avrupa Günü’ne denk getirildi.

Sergi açılışına çok sayıda AB diplomatı katıldı. Sergiyi organize eden Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda, sergilenen fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Şopanda şunları söyledi: “Arasında benim fotoğraflarımın da yer aldığı bu fotoğraflar, değerli diplomatlar tarafından görev yaptıkları Türkiye’nin farklı şehirlerinde çekildi. Resmi dilin dışında Türk insanının samimiyetini, sıcaklığını ve misafirperverliğini gönül dilimizle yansıtmak için fotoğraf çekmeyi tercih ettik. Ben Kapadokya’da bir gelin resmi çekmiştim. Gelini görüntülemek için buz tutmuş gölün üzerine uzanan fotoğrafçının çabası beni çok etkiledi ve ben de hem gelini hemde fotoğrafçıyı aynı karede görüntüledim. Bu bana çok büyük bir mutluluk verdi.”

70 fotoğrafın yer aldığı sergiyi, dış hatlar terminaline gelen yolcular ziyaret ediyor. Sergi 30 Haziran’a kadar açık kalacak.