TUTUKLU GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI VİYANA’DA YANKILANDI

Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Avusturya’da bir grup Türk, Türkiye’deki tutuklu gazeteciler için özgürlük çağrısı yaptı. Eylemde, tutuklu gazetecilerin mesajları okundu.

Türkiye’deki tutuklu gazetecilere dikkat çekmek için Viyana’da yaşayan bir grup Türk, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde eylem yaptı. Kronos News’in haberine göre, 1Stimme1Schritt platformu organize edilen eylem, başknetin en turistik bölgesi olan Stephansplatz meydanında gerçekleştirildi.

Eylemciler, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Güray Öz, Fevzi Yazıcı, Ayşenur Parıldak, Meltem Oktay, Reyhan Hacıoğlu, Yakup Şimşek, Emre Soncan gibi tutuklu gazetecilerin resimlerini taşıyarak, tüm tutuklu gazetecilere özgürlük istedi.

Yapılan açıklamada basının susturulduğu Türkiye’nin totaliter bir rejim haline dönüştüğü vurgulanarak, ”Özgür dünya ve Avrupa ülkeleri, AKP iktidarına insan hakları ihlallerine seyirci kalınamayacağını hatırlatmalıdır.” çağrısı yapıldı.

Fransa merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün verilerine göre Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında 157. durumda bulunuyor.