BİR HAFTADA ROMANYA’YA 12 BİLİM MADALYASI

Romanyalı öğrenciler, katıldıkları iki farklı uluslararası yarışmadan 12 madalyayla döndü. Lumina okullarında okuyan öğrenciler, kazandıkları 6 madalya ile Romanya’nın başarısında büyük pay sahibi oldu.

Moldova’nın başkenti Kişinev’de düzenlenen ve 17 ülkeden 58 öğrencinin katıldığı Balcaniada matematik yarışmasında, 6 kişilik Romanya takımı 2 altın ve 4 gümüş madalya kazandı. Altın madalyalar Lumina çatısı altındaki Uluslararası Bilgisayar Lisesi öğrencilerinden geldi. Köstence’den soydaş öğrenci Edis Memiş ve Bükreş’ten Leon-Roland Balan-Tribus adlı öğrenciler geçen yılki başarısını yineleyerek birinci oldu. Bükreş Bilgisayar Lisesi’nin diğer öğrencisi Sebastian Mihai Şimon ise gümüş madalya aldı.

Kişinev’deki matematik yarışmasında Romanyalı öğrenciler 2 altın ve 4 gümüş madalya ile büyük başarı elde etti.
RUSYA’DAN 6 MADALYA İLE DÖNDÜLER

Romanyalı öğrenciler, Saint Petersburg’da düzenlenen 53. Mendelev Kimya yarışmasında önemli bir başarıya imza attı. Romanya ekibinden 3 öğrenci altın madalya kazanırken, 2 öğrenci gümüş, 1 öğrenci ise bronz madalya ile teselli oldu. Saint Petersburg’daki yarışmada, yine Lumina okulu öğrencileri göz doldurdu. Kazanılan 3 altın madalyadan ikisi, Bükreş Bilgisayar Lisesi öğrencileri Ana-Florescu Ciobataru ve Mircea Raul Bodrogean’a ait. Diğer altın madalyayı Baia Mare devlet okulundan Emeric Claudiu Ardelean kazandı. Lumina öğrencisi Teodora Stan ise gümüş madalya kazanarak Romanya’nın başarısına katkı sağladı.

Romanyalı öğrenciler Saint Petersburg’daki kimya yarışmasında 6 madalya kazandı.

Şampiyon öğrencileri Bükreş Otopeni havaalanında Eğitim Bakanı Ekaterine Andronescu çiçeklerle karşıladı. Bakanlığın sayfasından yayınlanan mesajla öğrenciler tebrik edildi.