ALMANYA’DA DÜĞÜN KONVOYUNA ARTIK CEZA YAĞACAK

Almanya’da geçen hafta bir Türk düğününde oluşan 80 araçlık konvoy, yerel yetkilileri yeni tedbirler almaya itti. Eyalet hükümeti, konvoy oluşturarak trafiği aksatan araçlara ağır cezalar vermeye hazırlanıyor.

Aslen Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden olan ve ülkenin kuzeybatısındaki Wuppertal şehrinde oturan 2 Türk ailenin, düğününde 80 araçlık konvoy yapılmış, açılan dev Türk bayrağı kalabalığın ellerinde dalgalanmıştı. Alman trafik polisleri araçlara tek  tek ceza yazmıştı.

Yerel medyaya yansıyan olay tartışmalara yol açtı. Bunun üzerine, yaklaşık bir milyon gurbetçinin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet hükümeti bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Herbert Reul, ağır cezalar öngören kanun tasarısı hazırlandığını duyurdu. Panorama News’te yayınlanan habere göre Reul, ”Ehliyete el koymak, aracı geçici olarak trafikten men etmek gibi daha sert yaptırımları öngören federal bir kanun tasarısı için harekete geçmek zorunda kaldık.” dedi.

Düzenlemenin sadece Türk düğünlerini kapsamadığını kaydeden Bakan Reul, festival ve konser gibi etkinliklere yönelik nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağının yeniden belirleneceğini duyurdu. Alman Bakan, “Trafiği ve çevre sakinlerini rahatsız edici müziği, yolları trafiğe kapatarak dans etmeyi önlemekte kararlıyız.” mesajı verdi.