KHK’LI ÖĞRETMENE MEZARDA BERAAT VERDİLER

Üç ay önce şantiyede çalışırken inşaattan düşerek ölen KHK’lı öğretmen Kazım Kurnaz, yargılandığı ‘terör örgütüne üyelik’ davasından beraat etti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde 10 yıl coğrafya öğretmenliği yapan Kurnaz, 15 Temmuz’dan sonra KHK ile ihraç edilmişti. Akabinde savcılığa ifadeye çağrılan Kazım öğretmen, maruz kaldığı kötü muamele yüzünden psikolojik sıkıntılar yaşamıştı. Bank Asya’da açtığı hesap ve Aktif-Sen’e üyeliği nedeniyle terör örgütü üyeliğiyle suçlanan Kazım Kurnaz, 2,5 yıl sonra beraat etti.

Ancak Kazım öğretmene aklanmak hayattayken nasip olmadı. 34 yaşındaki coğrafya öğretmeni, 1 Şubat’ta Düzce’de çalıştığı inşaatın iskelesinden düşerek hayatını kaybetmişti.

AĞABEYİ DUYURDU

Kazım öğretmenin ağabeyi Tarık Kurnaz, kardeşinin beraat kararını Bold Medya sitesine gönderdi. Karar metninde, bankada açılmış hesap ve sendika üyeliğinin tek başına örgüt üyeliğine yeterli delil sayılamayacağına vurgu yapılıyor. Metinde diğer sanıklarla birlikte Kazım Kurnaz için, ”Üzerine atılı suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli, her türlü şüpheden arınmış, somut ve inandırıcı tam bir vicdani kaanate ulaşılamadığı, bu nedenle ‘şüpheden sanık yararlanır’ evrensel ilkesi gereğince atılı suçtan beraatine karar verilmesi gerektiği” ifadelerine yer veriliyor.

‘SEVİLEN BİR ÖĞRETMENDİ, MAZLUMEN ÖLDÜ’

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kazım öğretmene şu sözlerle sahip çıktı: ”Terörist dediler! KHK’lı diye özelde bile öğretmenlik yaptırmadılar! Inşaat işçiliği yapmak zorunda kaldı. Bilmediği işti, yüksekten düşüp öldü. Dün beraat kararı çıktı ama çok geçti .Kazım Kurnaz hoca çok sevilen bir öğretmendi, mazlumen öldü. Bir gün mazlum hakkını alacak!”