İNGİLTERE’DE GURBETÇİ İŞADAMI BELEDİYE BAŞKANI OLDU

İki yıl önce gerçekleşen terör saldırısında restoranının kapılarını polislere açarak İngilizlerin kalbini kazanan gurbetçi İbrahim Doğuş, Londra’nın 350 bin nüfuslu Lambeth ilçesine belediye başkanı seçildi.

Ahval’in haberine göre Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin (CEFTUS) ve Kürt Çalışmaları Merkezi yöneticiliğinin yanı sıra İngiltere’de her yıl düzenlenen ‘En İyi Kebap Ödülleri’nin (British Ke­bab Awards) de kurucusu olan iş adamı Doğuş, birçok gönüllülük organizasyonlarında yer alıyor.

14 yaşından bu yana İngiltere’de ikamet eden gurbetçi işadamı, 22 Mart 2017’de Westminster Bridge’de düzenlenen terör saldırısı sırasında restoranının kapılarını polislere açarak örnek bir davranışa imza atmıştı. İngiliz medyası Doğuş’a geniş yer ayırmıştı.

Mayıs 2018 seçimlerinde Lambeth bölgesinde İşçi Partisi’nden aday olan Doğuş, rekor bir oyla be­lediye meclisine girmeyi başarmıştı. Son bir yıldır belediye başkan yar­dımcılığı görevini sürdüren Doğuş, Lambeth’in Belediye Başkanlığı gö­revini Chistopher Wellbelove’dan düzenlenen bir törenle devraldı.