İLAVE TV MUHABİRİNE ERDOĞAN’A HAKARETTEN DAVA

Seçim öncesi yaptığı sokak röportajlarıyla yıldızı parlayan İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık, cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve nefrete teşvik suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Kocabıyık’a duruşmada 11 yıl önceki sosyal medya paylaşımı soruldu.

Hükümet güdümlü medyaya alternatif olarak ortaya çıkan youtube kanalları, savcıların yeni hedefi oldu. Yaptığı sokak röportajları 10 binlerce kez izlenen İlave TV’nin cesur muhabiri Arif Kocabıyık Antalya’da hakim karşısına çıktı. Duruşmada hakim Kocabıyık’a 2008 ve 2011 yıllarındaki sosyal medya paylaşımlarını sordu.

Kuzeninin paylaştığı, dönemin başbakanı Erdoğan’ın ağlayan resminin altına ‘Timsah gözyaşları’ yorumu nedeniyle Arif Kocabıyık’tan savunma istendi. Kocabıyık’a yöneltilen ikinci suçlama ise, 8 yıl önce öten horoz resminin altına yazdığı ‘Hırsız var” yorumu oldu.

Antalyalı genç muhabir, yaptığı sokak röportajlarıyla halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmekten de sorumlu tutuluyor.

SUSTURMAK İSTİYORLAR

Duruşma sonrası youtube kanalından açıklamalar yapan Arif Kocabıyık, açılan davayla susturulmak istendiğini öne sürdü. Kocabıyık, ”Bunlardan korkmuyorum. Doğruları söylemeye her zaman davet edeceğim.” sözleriyle meydan okudu.

Davanın bir sonraki duruşması 26 Eylül’de görülecek.

Öte yandan kanalın twitter hesapları da sorun yaşıyor. İlave TV hesabından yapılan açıklamada, ”Açtığım hesaplar sürekli Twitter tarafından kapatılıyor, hemde hiç bir gerekçe gösterilmeden. Bu da kapanır ise bir daha twitter kullanmayacağım.” denildi.