130 ÖĞRENCİ BÜKREŞ’TEN DÜNYAYA UMUT VE BARIŞ MESAJI VERECEK

Dil ve kültür festivali için dört kıtadan Romanya’ya gelen 130 öğrenci, bu akşam düzenlenecek sahne programıyla dünyaya umut ve barış mesajları verecek. Bükreş’teki etkinlik sosyal medya mecralarından canlı yayınlanacak.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, 17 yıldır dünyanın dört bucağından 16 yaş altındaki gençleri bir araya getiriyor. Farklı kültürlerin çocukları, festival vesilesiyle tanışıp kaynaşıyor, köklü dostluklar kurup gözyaşları içinde birbirine veda ediyor.

Festivalin bu yılki etkinliklerine Romanya sahnesiyle başlıyor. Festival için 14 ülkeden gelen 45 öğrenci, başkent Bükreş’te ev sahibi öğrencilerle buluştu. Günler boyu süren provalarla bugünkü etkinliğe hazırlandılar, konuklara en iyi gösteriyi sunabilmek için titizce çalıştılar. Bu yılki sahne programı, müzik ve dansın iç içe geçtiği, umut, sevgi, geleceğe dair hayallerin anlatıldığı projelerle konukların karşısına çıkacak.

Bir grup öğrenci, Antena 1 televizyonunda yayınlanan sabah kuşağı programına konuk oldu.
KARDEŞLİK HAVASI ESİYOR

Festival sahneden barış ve umut mesajları verirken, olayın kahramanları da bu hissi bizzat yaşıyor. Dört bir kıtadan gelen öğrenciler arasında ilk günden kardeşlik havası esiyor, dostluk köprüleri kuruluyor. Yabancı konuklar, Romen öğrencilerin rehberliğinde Bükreş’i ve çevre şehirleri geziyor, yeni bir kültürü yakından tanıma şansı buluyor.

Tanımadıkları hanelere konuk olan öğrenciler, gönül diliyle anlaştıkları insanların misafirperverliğine hayran kalıyor.
TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNE VURGUNLAR

Festivale katılan öğrenciler için unutulmaz anlardan biri, Türk ailelerde gördükleri ikramlar. Gruplar halinde tanımadıkları hanelere konuk olan öğrenciler, gönül diliyle anlaştıkları insanların misafirperverliğine hayran kalıyor. İstisnasız hepsi, ilk kez bu kadar fazla yemek yediğini itiraf ediyor. Öğrenciler, denedikleri nefis tadlar için ev sahibine şarkı hediye ederek teşekkür ediyor.

Festival sadece öğrenciler için değil, onlara rehberlik eden veli ve öğretmenler için de bir kaynaşma vesilesi oluyor. Onlar da öğrenciler kadar dostluk ve huzur havasını teneffüs ediyor.

Bu akşam Bükreş Çocuk Sarayı’nda yerel saatle 18.30’da gerçekleştirilecek festivalin bir sonraki durağı Amerika olacak. ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin, Avrupa ve Avustralya sahneleri ileriki aylarda gerçekleştirilecek.