TORNACI YENGE LAURA, DEĞME USTALARA TAŞ ÇIKARIYOR

Marmaris’te tornacı eşinin yanında çalışan Romanyalı kadın, kısa sürede öğrendiği mesleğinde çalışkanlığı ve maharetiyle takdir topluyor.

Göksel Vatandaş, komünizmin yıkılması sonrasında ticaret için gittiği Romanya’da müstakbel eşi Laura ile tanıştı. Bir süre sonra hayatlarını birleştirme kararı alan Laura ve Göksel, İstanbul’a yerleşti. Göksel Vatandaş, mesleği olan tornacılığa döndü. Eşinin yoğun iş temposunu gören Laura, mesleği öğrenmeye karar verdi. Meslek eğitim kursuna başladı, öğrendiklerini eşinin atölyesinde pekiştirdi. 8 yılın sonunda Laura, torna ustası olarak eşinin yanında çalışmaya başladı.

17 yıl kadar İstanbul’da çalışan Vatandaş çifti, 4 yıl önce işlerini Marmaris’e taşıdı. Bugün 44 yaşında olan Laura Vatandaş, eşiyle birlikte sürdürdüğü mesleğe dair görüşlerini Demirören Haber Ajansı’na anlattı. ‘’Çok zevkli ve özen isteyen bir meslek. Kadının başaramayacağı bir şey yok, yeter ki istesin.’’ diye konuşan Laura, ömrü yettiği sürece eşinin yanında olmak istiyor.

58 yaşındaki Göksel Vatandaş ise, Laura’nın çalışkanlığına hayran. Eşinin Romanya’da iş tecrübesi olduğunu söyleyen Vatandaş, ‘’Mesleğe sıfırdan girdi. Kendisi kadınların yapamayacağı bir şey olmadığını ispatladı. Eşimle gurur duyuyorum.’’ dedi.

Komşuların da imrendiği Laura Vatandaş, sanayi esnafı arasında tornacı yenge adıyla anılıyor.