BAŞÖRTÜLÜ PATENCİNİN GÖZÜ PEKİN’DEKİ YARIŞLARDA

Artistik patinaj şampiyonasına başörtüsüyle katılarak tarihe geçen Zahra Lari, Rusya’da medyanın ilgi odağı oldu. Yarışmalara her geçen gün daha fazla ısındığını kaydeden Lari, 3yıl sonraki olimpiyatlarda madalya kazanmayı hedefliyor.

Universiade kış oyunlarının 24’üncüsü Rusya’nın Krasnoyarsk şehrinde düzenleniyor. 2 Mart’ta başlayan yarışmaların en dikkat çeken ismi, başörtülü sporcu Zahra Lari. Birleşik Arap Emirlikleri adına yarışan 23 yaşındaki Lari, artistik patinaj branşında henüz madalyayla tanışamasa da, yarışma deneyimlerini artırıyor.

Yaşadığı çöl ülkesinde kar yağışı bile hayalken genç kızın gösterdiği irade, sporseverlerin takdirini kazanıyor. Üstelik ülkenin favori sporları araba yarışı ve deve güreşi iken…

BİR FİLM İZLEMİŞ, HAYALLERİ DEĞİŞMİŞ

Medyaya yansıyan bilgilere göre Zahra, 12 yaşında izlediği “Buz Prensesi” filminden etkilenip buz patencisi olmaya karar vermiş. Buza ilk çıktığında düştüğünü, ama tekrar ayağa kalkarak, sürekli denediğini belirten Lari, ailesinin buz pistine çıktığında yaralanmasından endişelendiğini kaydediyor.

Zahra her şeye rağmen ailesinin desteğini arkasında hissetmiş. Zahra’nın tüm kadınlara tavsiyesi şu: ‘’Tutkulu bir şekilde yapmak istediğiniz bir şey varsa, ısrarcı olun. Karşınıza çıkan küçük problemleri büyütmeyin.’’

Zahra, 2022’de Pekin’de düzenlenecek olimpiyatlarda madalya kazanmayı umuyor. Krasnoyarsk’taki Universiad oyunları 12 Mart’ta sona erecek.