ALARKO, BÜKREŞ GÜNEY ÇEVREYOLU İÇİN İLK İMZAYI ATTI

Başkenti Bükreş çevreyolunun güney bölgesindeki ikinci etabın inşası için Romanya Ulaştırma Bakanlığı ile Türk yüklenici şirket Alarko arasında imzalar atıldı.

Bükreş çevreyolunun güney bölgesi 51 km uzunluğa sahip. Üç kademede inşa edilecek çevreyolunun ikinci 16,3 km uzunluğundaki ikinci etabı için taraflar arasındaki anlaşma cumartesi günü imzalandı. Törene Romanya adına Ulaştırma Bakanı Razvan Cuc katılırken, Alarko adına yönetim kurulu başkanı İzzet Garih’in yanı sıra üst düzey yöneticiler katıldı.

”UMARIM SİZ BAHANE ÜRETMEZSİNİZ”

İmza töreninde konuşan Bakan Cuc, ”Umarım daha önceki firmalar gibi bahaneler üretmezi projeyi vaktinde ve başarıyla tamamlarsınız. Yolun başında dikkatinizi buna çekmek isterim.” ifadesini kullandı.

Alarko’nun kazandığı üçüncü etap, itiraz nedeniyle sonuca bağlanmazken, birinci etabin ihalesi için çalışmalar sürüyor.

Toplam uzunluğu 51 km olan güney çevreyolunun 16,3 kilometrelik bölümü için Alarko şirketine 160 milyon euro ödenecek. Kalan iki etapla ilgili süreç henüz sonuçlanmadı. Ancak, güney çevreyolunun 2022’ye tamamlanması planlanıyor. Bu kısmın tamamlanmasıyla, A1 ve A2 otobanları da birbirine bağlanmış olacak.

Bükreş’ın Trafiğini Rahatlatacak ‘Çevre Yolu Projesini’ Alarko Kazandı