O NOTU YAZAN KONUŞTU: İÇİMDEKİ UMUDU PAYLAŞMAK İSTEDİM

Romanya’daki Tuna Vakfı’ndan Yunanistan’daki mağdurlara gönderilen yardım paketlerinden çıkan dört kelimelik not, gıda malzemelerinden daha ziyade gönüllerde yer etti. Düğün hediyesi gibi özenle hazırlanmış paketleri açanlar ‘Aydınlık; elbet karanlığı boğacak’ yazılı not karşısındaki duygularını sosyal medyadan paylaştı.

https://twitter.com/Elmakurtlari_/status/1097209033839312896

‘BU HABERİ OKUYORSAN SANA BİR MESAJIM VAR!’

Bold Medya’dan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, 7 aydır Yunanistan’da hem hayata tutunup hem de yardım gönüllüsü olarak ailelerin ihtiyaçlarına koşturan Mustafa S. bu nottan en çok etkilenenlerden biri. Ailelere koli dağıtımını tamamladıktan sonra akşam geç vakit kaldığı eve dönen Mustafa S. gördüğü manzarayı şöyle anlatıyor: ‘’Paketin içinden çıkan dört kelimelik şu not; ‘Aydınlık; elbet karanlığı boğacak’ hem beni çok mutlu etti hem de geleceğe dair umutlandırdı. İnsanlık adına ümidimizi kaybetme noktasına kadar geldik. Bir şeylerin bitmediğini görmüş oldum.”

Mustafa S.’nin, o dört kelimelik notu yazan kişiye bir mesajı var: “Notu kim yazdı bilmiyorum, fakat ona bir şey söylemek istiyorum. Eğer bu haberin okuyorsan seninle konuşmak ve sana teşekkür etmek istiyorum.”

‘UMUDUMU PAYLAŞMAK İSTEDİM’

Yardım paketlerine konan notu yazan kişiye Romanya Haber ulaştı. Adının açıklanmasını istemeyen öğretmen, yazdığı notla kaderdaşlarına umut aşılamak istemiş. Romanya Haber’e konuşan öğretmen, ‘’Bu söz bana ümit veren bir söz, gündelik hayatta sıkça tekrarlıyorum. İçimden geldi, bu ümidimi arkadaşlarımla paylaşmak istedim.’’ dedi.

Yunanistan’daki aileler için paket hazırlanacağını duyunca, öğrencileriyle yardım için sözleşen öğretmen, her bir paketin içine eliyle yazdığı ‘’Aydınlık, elbet karanlığı boğacak’’ notunu bırakmış. Hicret yolcusu dava arkadaşlarının bu kadar etkileneceğini ummadığını söyleyen öğretmen, ‘’Biz farklı yerlerde olsak da, düşüncemiz, duygularımız, kardeşliğimiz ortak.’’ mesajı verdi.

O DA SÜRECİN MAĞDURU

O dizenin kahramanı öğretmen de sürecin mağduru olmuş. Ailesinden birçok kişi Hizmet’e gönül verdiği için tutuklanmış, nişanlısı 6 ay tutuklu kalmış. 3 yılı aşkındır evlenemediklerini hatırlatan genç öğretmen, her şeye rağmen umut dolu olmak gerektiğine inanıyor.