BİR PAKET KADAYIFLA RAMAZANLAŞAN GÜNLER

Tuna Vakfı’nın Yunanistan’daki ailelere yaptığı gıda yardımı, gönüllerde yer etti. Bir anne, evine ulaşan yardım paketiyle ilgili düşüncelerini kağıda döküp Romanya Haber’e gönderdi. Yazının tamamı şöyle:

“Bu yazıya Hizmet’te olmanın, bu dairedeki insanlarla birlikte olmanın şükrü ile başlamak istiyorum. Rabbimize şükürler olsun ki, aynı şeylere sevinip aynı şeylere üzüldüğümüz arkadaşlarımız var. Dert aynı, tasa aynı, buruk sevinç aynı.

Ve yine Rabbimize şükürler olsun ki sizler gibi insanların varlığını hissetmek var. Sizler varlığınızı maddi manevi bizlere hissettiriyorsunuz. Sizler ki bilmediğiniz, görmediğiniz bizlere fedakarlıklarınızı, güzel niyetlerinizi ulaştıran insanlarsınız. Sizler ki, işlerini güçlerini bırakıp bizlere moral vermek, varlığınızı hissettirmek için oralardan kalkıp bizleri ziyarete gelen insanlarsınız. Bizleri düşünüp, yaralarımızı sarmaya çalışan, dertlerimizle dertlenen insanlarsınız. Rabbim sizlerden razı olsun. Sizlerin de her türlü dert ve sıkıntılarınızı gidersin ve ne muradınız varsa hayırla ve afiyetle gerçekleştirsin inşaAllah. (Amin)

HER ŞEYİ ARKADA BIRAKIP GELMEK KOLAY OLMADI

Bizler için kolay olmadı Türkiye’de birseyleri bırakıp gelmek. Oraya bir daha dönüp dönmeyeceğimizi, ya da ne zaman döneceğimizi bilmeden gelmek. Cezaevindeki eşimizi, dostumuzu, abi ve ablalarımızı bırakıp gelmek. Gözü yaşlı anne ve babalarımızı bırakıp başka ülkelere mülteci olarak gelmek kolay olmadı.

Ama nasip deyip ‘’Rabbimin bir muradı var ki, bizleri buralara sevk etti.’’ demek en güzeli, hamdolsun. Ve yine kaderimizde sizin gibi güzel insanların maddi manevi desteği ile nasiplenmek varmış. Türkiye’de iken veren el durumunda olup şimdi alan el olmak zorumuza gitse de, bizler sizleri örnek alıp veren el olmak için çabalayacağız. Bizlere güzel örnek olduğunuz için teşekkür ederiz. Allah sizlerden razı olsun.

KUTUDAN ÇIKAN KADAYIF

Bizlere gönderdiğiniz yardımlar dün elimize ulaştı. Erzak kutusunu açtığımızda ne kadar ayrıntılı ve ne kadar ince düşünülmüş olduğunu fark ettik. Kutunun içinden kadayıfın bile çıkması bize Ramazan ayını hatırlattı. Ramazan ayı gelmeden günlerimizi ramazanlaştırdığınız için sizlere ayrıca teşekkür ederiz. Kutuların içinden çıkan çikolata ve keklere sevinen çocukların mutluluğu görmeye değer. Rabbim sizlerden razı olsun. Allah birinize bin katsın. Siz veriyorsunuz Rabbim de sizlere daha çok versin, her türlü sıkıntılarınızı gidersin. Her şey için teşekkür ederiz.”