BİLİM DÜNYASINA FİRSTEP’LE İLK ADIMI ATTILAR

ROMANYA HABER / Bükreş

Lumina Eğitim Kurumları çatısı altında faaliyet gösteren 10 okulda eğitim gören öğrenciler, bilim dünyasına ilk adımı “FirSTeple attı. Uluslararası Bükreş Koleji (ISB) spor salonunda gerçekleştirilen Bilim, Teknoloji ve Tasarım Yarışmasına 200’ün üzerinde öğrenci katıldı.

Öğrencilerin; özgüvenlerini, merak ve yeteneklerini ölçme fırsatı sağlayan yarışmaya, ilkokul 3’üncü sınıftan 11’inci sınıflara kadar 5 farklı kategoride 247 proje yer aldı.

Öğrenci, öğretmen ve veli odaklı önemli bir sosyal kaynaşma da sağlayan FirSTep, Romanya’nın bu yaş grubuna yönelik sayılı bilim aktivitesi olarak değerlendiriliyor.

Kendi alanlarında uzman 28 ismin yer aldığı yarışmada, jüri üyeleri; birbirinden etkileyici projeleri değerlendirmekte güçlük çekti.

FirSTep yarışması, dereceye giren öğrencilere ödül ve katılım sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Bu sene 8’incisi düzenlenen bilim ve teknoloji yarışmasında dereceye giren projeler, Lumina okullarını temsilen ulusal ve uluslararası bilim proje yarışmalarına katılmaya hak kazanacak.

Bu sene öğrencilerin ilgisi ve iştirak eden davetlilerin yoğun katılımı FirSTep’in önemi ve başarısını bir kez daha ispatladı.

FirSTep yarışması, dereceye giren öğrencilere ödül ve katılım sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.