ÖĞRENCİLERE ‘ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA’ HİZMETİ BUGÜN BAŞLADI

ROMANYA HABER / Bükreş

Bükreş’te eğitim gören üniversite öncesi ilk ve orta öğretim öğrencilerine bugünden itibaren ücretsiz toplu taşıma hizmeti başladı.

Bükreş Toplu Taşıma Şirketi (STB)’den yapılan açıklamada bugünden itibaren Başkentteki her hangi bir okulunda eğitim gören öğrenciler STB’nin toplu taşıma (otobüs-tramvay) araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.

Öğrencilerin veya velilerinin STB’nin abonelik hizmeti veren merkezlerine başvurarak ücretsiz abonelik kartı çıkartabilecekleri duyuruldu. Abonelik kartı için; öğrencinin; kimlik kartı, okul öğrenci belgesi gerekiyor. 14 yaşın üzerindeki öğrenciler ayrıca ikamet ettiği yerin kira kontratını da ibraz ederek fotokopisi ile başvurması isteniyor.

Ücretsiz transport hizmetinden Başkentte akrediteli bir eğitim kurumunda öğrenim gören, 18 yaşına kadar olan; ilk, orta ve liselerde eğitim gören bütün öğrenciler faydalanabilecek.

Havalanı ve ve özel hatlarda çalışan ekspres otobüsler ücretsiz programa dahil değil.

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMADAN 248 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Ücretsiz toplu taşıma hizmetinden Bükreş’teki okullarda eğitim gören toplam 284 bin ilk, orta ve lise öğrencisi faydalanacak. Şimdiye kadar öğrenciler toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanabiliyordu. Öğrencilerin, toplu taşımaya katkısı yıllık 24 milyon ley olarak açıklandı.