Kabataş yalanı gibi olay: Hizmet Hareketi Almanya’daki saldırıyı kınadı ve faillerinin bulunması çağrısı yaptı

2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında Kabataş’ta yaşanan yalanın bir benzeri bu kez Almanya’da kurgulandı. Bretten kentideki Yeşil Camii Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çelik, kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı saldırısına uğradığını açıkladı. Ancak DİTİB’in, olaydan hemen sonra saldırıyı hizmete mal etme gayreti tepki çekti. Polis, olayın araştırıldığını söylemekle yetindi.

Hizmet Hareketi, Almanya’nın Baden Württemberg eyaleti Bretten şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yeşil Camii’nin yönetim kurulu üyesi Savaş Çelik’e yönelik bıçaklı saldırıyı kınadı.

Hizmet Hareketi adına eyalette faaliyet gösteren “Landesverband für Bürgerschaftliches Engagement (LBE)” isimli dernek, saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını ve hukuk nezdinde hesap sorulmasını beklediklerini açıkladı.

“HİZMET HAREKETİ MENSUPLARI ŞİDDETE TEVESSÜL ETMEZ”

LBE Yönetim Kurulu adına derneğin resmi internet sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, “Almanya’nın Bretten şehrinde DİTİB ile ilişkili olduğunu beyan eden Savaş Çelik isimli kişi, saldırıya uğradığını iddia etmiş ve olayla ilgili Hizmet Hareketi’ne yönelik itham edici açıklamalarda bulunmuştur.

Hizmet Hareketi mensupları yıllardır devam eden; baskı, işkence, kıyım politikaları ve sosyal ölüme zorlama uygulamalarına rağmen hiç bir zaman şiddete tevessül etmemişlerdir. Olay medyaya yansıdığı kadarıyla soyut beyanlar üzerine kurulu ithamlardan ibarettir.” ifadeleri kullanıldı.

“İDDİA SAHİPLERİ VARSA ELLERİNDEKİ DELİLLERİ SORUŞTURMA MAKAMLARINA İLETMELİ”

Söz konusu iddialarla ilgili Alman polisinin soruşturmasının devam ettiğine işaret edilen açıklamada şunlar dile getirildi: “İddia sahipleri varsa ellerindeki tüm somut delilleri soruşturma makamlarına acilen iletmelidir. Soruşturma bitene kadar herhangi bir kurum veya şahısla ilgili bir ithamda bulunmak ne hukuki ne de ahlaki bir davranış olacaktır.”

“Bu vesileyle yaralandığı iddia edilen Savaş Çelik‘e acil şifalar dileriz.” denilen açıklama şu ifadelerle sona erdi: “Yaşandığı iddia edilen saldırının fail ya da faillerinin her kim olursa olsun acilen bulunmasını ve hukuk önünde hesap vermelerini temenni ederiz.

Almanya’nın Bretten kentideki Yeşil Camii Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çelik kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. DİTİB’in, olaydan hemen sonra saldırıyı düzenleyenleri hizmete mal etme gayreti tepki çekerken, Alman polisi soruşturmanın devam ettiğini söylemekle yetindi. 
“KİMLİĞİ BELİRSİZ VE MASKELİ İKİ KİŞİ SALDIRDI” İDDİASI

DİTİB Yeşil Camii’nin yönetim kurulu üyesi Savaş Çelik’e yönelik, 6 Şubat 2019 Çarşamba yerel saatle 23:00’da kimliği belirsiz ve maskeli iki kişi tarafından saldırıya uğradığını, bu kişilerin Hizmet Hareketi’ne mensup olduğunu iddia etti.

Çelik’in iddialarını delil kabul eden DİTİB Yönetim Kurulu da sosyal medyada ve Türkiye’de yayınlanan bazı gazetelere verdiği beyanatta Hizmet Hareketi’ni hedef almıştı.

POLİS: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Alman polisi saldırının fâil ya da fâillerinin kim olduğuna dair şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kalsruhe polisi adına yapılan yazılı açıklamada Çelik’in beyanlarına göre maskeli olduğu tahmin edilen iki kişinin kimliğinin tespiti için soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.