ROMANYA’DA SAHTE DOKTOR SKANDALI

İtalyan asıllı sahte plastik cerrahi doktoru Matteo Politi’nin Romanya’da yaklaşık 1 sene çeşitli özel kliniklerde çalışması skandal olarak değerlendirildi. 38 yaşındaki Politi’nin 2011 yılında İtalya’da da sahte doktorluk yapması nedeniyle 18 aylık mahkumiyet cezası bulunduğu ortaya çıktı.
ROMANYA HABER / Bükreş 

Bükreş’teki çeşitli özel kliniklerde çalıştığı ve birçok ameliyat yaptığı ortaya çıkan İtalyan asıllı sahte plastik doktoru Matteo Politi (38), olayın ortaya çıkmasından sonra Macaristan sınırında ülkeden kaçmak isterken tutuklandı. Politi, verdiği ilk ifadesinde Romen devletinin kendisini ve diplomasını doktor olarak tanıdığını iddia etti.

https://www.youtube.com/watch?v=Xd0Aq31FcJI

Arad sınır polisi, bugün sabah saatlerinde Romanya’dan Macaristan’a giden bir trende yaptıkları aramada sahte doktor Matteo Politi’yi gözaltına aldı.

Sağlık ve diploma denkliği yetkilileri, adı geçen kişinin 2018 yılında Kosova’dan aldığı bir sahte doktor belgesi ile çalıştığının tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Sorina Pintea ise yaptığı açıklamada, adı geçen kişiye herhangi bir belge vermediklerini ve tanımadıklarını belirterek çalışmasına izin veren özel klinikleri suçlayarak durumun soruşturulduğunu açıkladı.

Medya’da yer alan haberlere göre 38 yaşındaki Matteo Politi’nin 2011 yılında da İtalya’da da başka bir doktorun adını kullanarak sahte doktorluk yaptığının ortaya çıkması nedeniyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Medyada, sahte doktorla çalışan klinikteki bir hemşirenin “Bir ameliyata girdi. 4 saat sürdü. Ama cerrahi eldivenleri bile nasıl giyeceğini bilmiyordu.” ifadelerine yer verildi.

Image result for Matteo Politi

Image result for Matteo Politi