SAĞLIK BAKANI GRİP SALGININI RESMEN İLAN ETTİ: 54 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bugün düzenlediği basın toplantısında ülkede grip salgını olduğunu ilan eden Sağlık Bakanı Sorina Pintea, son 3 haftadır grip kaynaklı ölüm vakalarının sayısının 54’e çıktığını açıkladı.
ROMANYA HABER / Bükreş 

3 haftadır Romanya genelinde binlerce kişiyi etkileyen grip konusunda bu sabah açıklama yapan Sağlık Bakanı Sorina Pintea, Halk Sağlığı Raporuna göre ülkede resmen grip salgını olduğunu söyledi. Pintea, son olarak 54 kişinin grip kaynaklı ölümler sebebi ile hayatını kaybettiğini duyurdu.

“Daha önce elimizde bütün hastanelerden gelen rakamlar yoktu. Bugün itibariyle elime ülke genelindeki istatistikler ulaştı. Rakamlar, ülkemizde bir grip salgını olduğunu gösteriyor. Çok sayıda klinik vaka var.” diyen Sağlık Bakanı Pintea, grip salgınının en çok ülkenin güney bölgelerini etkilediğini, amaçlarının ölümlü gripleri önlemek ve daha fazla yayılmasını engellemek olduğunu belirterek, 30 bin grip aşısı hazırlanması için talimat verdiğini kaydetti.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol ve Gözetleme Merkezi Müdürü Adriana Pistol ise yaptığı açıklamada Romanya’da şu anda herhangi bir karantina tedbirine ihtiyaç olmadığını kaydetti. Pistol, grip salgınının Mart ayına kadar devam edeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bükreş Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Adrian Streinu Cercel de yaptığı açıklamada uzmanların bu yıl grip vakalarındaki bu kadar artış beklemediklerini vurguladı.

İstatistiklere göre geçen yıl gripten kaynaklanan ölüm sayısı 129 olarak kayıtlara geçmiş.

OKULLARA GRİP TALİMATI 

Bu arada Eğitim Bakanı Ecaterina Andronescu da yaptığı açıklamada grip salgınının görüldüğü okullarda (sınıflarda devamsızların sayısı %20’den fazlaysa) yarın ve cuma günü tatil edileceğini açıkladı. Bu okullardaki öğrenciler devre arası tatiline şimdiden girecek.