BUZ DEVRİNİ YAŞAYAN ROMANYA’DA HAYAT FELÇ OLDU

ROMANYA HABER / Bükreş

Romanya’yı etkisi altına alan dondurucu kutup soğukları hayatı felç etti. Acil Durumlar Müfettişliği (ISU) tarafından yapılan açıklamada Başkent Bükreş’te buzlanma ve don olayları yüzünden yüzlerce ağaç yıkıldı. 250’nin üzerinde araç hasar gördü.

Elektrik hatlarının ve yollardaki buzlanma nedeniyle birçok hatta tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçları hizmet veremiyor. Bükreş’le diğer iller arasındaki birçok tren seferi iptal edilirken, uçak seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyor. Bu sabah 4 uçak seferi de iptal edildi.

Ülkenin güney ve doğu bölgelerindeki 25 il için yapılan sarı alarm uyarısı 24 saat daha uzatıldı. Bükreş’le Köstence ve Călăraşi arasındaki A3 ve A2 ulusal yolları ulaşıma kapanırken, Başkentin çevre yolunda da yer yer trafik durdu. Diğer birçok ilde de ulusal yollar kar, don ve fırtına nedeniyle yapılamıyor.

Bükreş ve diğer illerde buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana gelirken, yüzlerce kişi düşmeden kaynaklanan kazalar nedeniyle hastanelerin ortopedik ve acil servislerine kaldırıldı.  Vatandaşlara mecbur olmadıkça evden dışarı çıkmamayı tavsiye eden İçişleri Bakanlığı (MAİ) yetkilileri, acil durum nedeniyle 12 bin görevlinin ülke genelinde ilk yardım olaylarına müdahale için hazır bekletildiğini duyurdu. Ambulans Servisi Hizmetleri Müdürü Alis Grasu, son 24 saatte Bükreş ve Ilfov bölgelerinden 2000 acil yardım için çağrı aldıklarını duyurdu. Grasu, Vatandaşların mecbur kalmadığı sürece evden çıkmamalarını, çıkanların ise kaymayan ayakkabı tercih etmelerini tavsiye etti.