ANTALYA’DA DEV HORTUM: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 11 KİŞİ YARALANDI; BİR DE KAYIP VAR

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen hortum nedeniyle biri 13 yaşındaki bir çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “2 ölü, 11 yaralımız var, birinin durumu ciddi. Bir kız çocuğumuz Kemer’de Kuzderesi’nde kayboldu, arama çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen hortum nedeniyle gündüz saatlerinde 1 kişi hayatını kaybetti, 1 üniversite öğrencisi derede kayboldu ve 11 kişi de yaralanmıştı.Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir kişi de akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

1 ÇOCUK BABASI ADAM KURTARILAMADI

Antalya’nın Finike-Kumluca sahil karayolunda çıkan hortum sonucu ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Edinilen bilgiye göre, Finike’de ASAT görevlisi Bayram Demir bina önünde bulunduğu sırada çıkan hortum nedeniyle portakal bahçesine savruldu. Yapılan arama portakal bahçesinde yaralı olarak bulunan Demir, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Antalya’da etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, heyelan sonrası Antalya-Muğla kara yolu trafiğe kapandı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, olayın gerçekleştiği ilk saatlerde yaptığı açıklamada hortum, fırtına ve şiddetli yağmurun etkili olduğu Antalya’da, olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 kişinin öldüğünü, 1 üniversite öğrencisinin derede kaybolduğunu, 11 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

BİR KİŞİ KAYIP

Karaloğlu, “1 ölü, 11 yaralımız var, birinin durumu ciddi. Bir kız çocuğumuz Kemer’de Kuzderesi’nde kayboldu, arama çalışmalarımız sürüyor. Kızımız annesiyle arabadaymış. Aracı hortum dereye atıyor. Annesi kurtuluyor, üniversite öğrencisi 20 yaşlarında kızımız kayıp, arama çalışmalarımız devam ediyor” demişti.

YOL ULAŞIMA KAPANDI

Şehir merkezinde saatteki hızı 92 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda tabela uçtu, küçük ağaçlar ve direkler devrildi. Hortumlar, yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına da zarar verdi.

Antalya-Kumluca karayolu, uçan çatı parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgeye Kumluca Belediyesi, itfaiye, 112 ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri yönlendirildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nce, Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur için saatteki hızı yer yer 100 kilometreye kadar ulaşması beklenen fırtına uyarısında bulunuldu.