HAGİ’YE GÖRE SÜPER LİG’DE BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYONLUĞA YAKIN

Kamp için geldiği Antalya’da Tür basınına konuşan ünlü spor adamı ve Viitorul Constanta takımı patronu Gheorghe Hagi, Süper Lig’de Medipol Başakşehir’i şampiyonluğa yakın gördüğünü söyledi.

Galatasaray’ın efsane oyuncusu ve hali hazırda Romanya 1. Ligi takımı Viitorul’un hem sahibi hem de teknik direktörü olan Gheorghe Hagi, kış kampı için Antalya’ya gitti. Belek’te oyuncularıyla kampa giren Hagi, Türk medyası için basın toplantısı düzenledi. Süper Lig’deki şampiyonluk yarışıyla ilgili soruya Hagi, “Bana göre bu sezon Başakşehir şampiyonluk konusunda daha iyi. Diğer 4 takım muhtemelen ikinci sıra için mücadele edecekler.” cevabını verdi.

BÜYÜK TAKIM TEMELDEN İNŞA EDİLİR

Türk futbolunda kriz görmediğini söyleyen ünlü futbol adamı, iyi oyuncu alınarak büyük takım olunamayacağını vurguladı. ”Büyük takımlar temelden inşa edilir.’’ diyen Hagi, sözlerini şöyle sürdürdü: ”İki milyon euro net maaş ödeyen takımlar, krizden söz edemez. Varsa kriz Romanya’da var. Benim takımda en fazla 5 bin euro maaş ödüyoruz. Şu andaki kulüp bütçesi, eskiden Türkiye’de bir futbolcunun yıllık kazandığı maaştı. Böyle bir bütçeyle, böyle bir takımla şampiyon olduk. Romanya’nın en iyi takımlarını yendik. Önemli olan kazanabilecek takım oluşturmak.”

BELHANDA’NIN KAÇ GOLÜ, KAÇ ASİSTİ VAR?

Galatasaray’ın Faslı oyuncusu Belhanda’nın performansına ilişkin soruya Hagi, şöyle karşılık verdi: “Romanya’nın en iyi 10 numaraları arasında benim oğlum da var. Onun performansına bakın. Belhanda’nın kaç gol ve asisti var? 10 numara benim için odur. Çünkü 10 numaranın işi budur. Benim takımımda 10 numara en fazla asist yapan, en fazla gol atan oyuncudur. “