BİR AY’I DOLDURMADAN HURDAYA ÇIKAN OTOKAR OTOBÜSLERİ BÜKREŞLİLERİN DİLİNE DÜŞTÜ: SU KAYNATAN TÜRK OTOBÜSÜ SAUNA LÜKSÜ YAŞATIYOR!

ROMANYA HABER / Bükreş 

Bükreş Belediyesi Ulaşım Şirketi (STB)’nin Türk şirketi Otokar’dan tanesini 250 bin Euro’ya satın alarak bu ay trafiğe soktuğu 30 yeni otobüs henüz 1 ayını doldurmadan hurdaya çıktı. İlk günden beri teknik arızalar yaşanan otobüslerdeki sorunlar halkı çileden çıkarttı.

Son olarak Başkentle -Havalanı (Henri Coanda) arasında çalışan bir otobüsün su kaynatarak içeriyi sıcak su ve buharla doldurması “Türk otobüsü bize sauna lüksü yaşatıyor” sözleriyle alay konusu oldu.

TVR ve Digi24’te yer alan haberlerde yolcuların bulunduğu otobüsün içi sıcak su ve buharla dolarken yolcular sağa sola kaçışıyor.

Medyada yer alan haberlerde Otokar otobüslerinde ilk günden beri; sigorta, ısıtma problemi, kapıların açılıp-kapanma arızaları, ışık ve yağmur silecekleri, şoför koltuğu v.s.. gibi arızalar yaşanıyor.

300 OTOBÜS GELECEK YIL TESLİM EDİLECEK  

İhale anlaşmasına göre Otokar, yıl sonuna kadar Bükreş Belediyesine “Kent C modeli” 70 yeni otobüs daha teslim edecek. Geri kalan 300 otobüs de gelecek yıl teslim edilecek. Toplam 400 otobüsün bedeli 100 milyon Euro olarak açıklandı.

Imagini pentru conducerea otokar a problem