TÜRKİYE’NİN KARANLIK YÜZÜ: KAÇIRMALAR VE İŞKENCE..

Le Monde, El Pais, Haaretz ve ZDF'in de aralarında bulunduğu 9 uluslararası medya organı MİT'in Gülen Cemaati'ne yakın kişileri gizli cezaevlerinde tuttuğunu ve bu kişilerin ağır işkence ve tehditlerle gizli tanıklığa zorlandığını ortaya çıkardı.

8 ülkede 9 medya kuruluşundan 13 gazetecinin birlikte hazırladığı, kaçırılan ve işkence gören Gülen Hareketi ile bağlantılı kişilerin öyküleri dünya basınında.

Türk istihbarat teşkilatı (MİT) ve kendisine bağlı farklı oluşumları kullanarak Gülen Hareketi’nde yer alan, yurtdışında veya yurtiçinde yaşayan kişileri zorla kaçırıyor, uzun süre gizli yerlerde tutup çeşitli işkenceler uyguluyor.

Alman ZDF, İspanyol El País, Fransız Le Monde, İsrail Haaretz, İtalyan İl Fatto Quatidiano, Avusturya’dan Addendum, Danimarka’dan Monday Morning ve İsveç’ten TT Haber Ajansı gibi medya kuruluşları ile ortaklaşa çalışan Almanya merkezli Correctiv.org’un ‘Türkiye’nin Karanlık  Yüzü – ‘Black Sites Turkey’ isimli dosyasında çarpıcı iddialara yer veriliyor.

Dosyadaki iddialara göre kaçırılma olayları Kosova, Gabon, Sudan, Moldova, Azerbaycan, Ukrayna, Malezya, İsviçre, Moğolistan ve daha pek çok ülkede benzer şekillerde yaşanıyor. İşte büyük yankı uyandıran o araştırmaya ait videolar: