FİLM GİBİ SOYGUN: SAATTE 90 KİLOMETRE HIZLA GİDEN TIR’DAKİ 50 BİN EURO’LUK BİLGİSAYAR VE ELEKTRONİK EŞYALARI ÇALDILAR

ROMANYA HABER / Bükreş 

Bükreş’ten, Moldova’nın başkenti Kişinev’e elektronik eşya taşıyan bir TIR, E 85 otobanı üzerinde saatte 90 kilometre hızla giderken soyuldu. TIR’daki 50 bin Euro tutarındaki dizüstü bilgisayarlar ve elektronik eşyaları çalan hırsızların filmleri aratmayan gasp olayı polis sözcüsünü bile şok etti.

27 ile 44 yaşları arasındaki 7 kişilik hırsızlık çetesi, çaldıkları eşyaları 3 araçla tekrar Bükreş’e getirirken Ilfov çevre yolunda polise takıldı. Polisin şüphesi üzerine durdurulan 3 araçtaki 50 bin Euro’luk çalıntı eşyalara el konuldu. Suçlarını itiraf eden çete üyelerinin daha önce de birçok hırsızlık olayına karıştıkları belirtildi.

POLİS SÖZCÜSÜNÜ BİLE HAYRETTE BIRAKAN GASP OLAYI

Polis sözcüsü Dragos-Ciprian Romanescu’nun verdiği bilgilere göre, gasp edilen TIR, pazartesi günü Bükreş’ten yüklediği elektronik eşya ve dizüstü bilgisayarları Moldova’nın başkenti Kişinev’e götürmek üzere yola çıktı.

TIR, gece saat 22.00 sıralarında Râmnicu Sărat – Focșani arasındaki E 85 otobanı üzerindeyken hırsızlık çetesi tarafından takibe alınır. Araçlar, TIR’ın kaputuna doğru yaklaştıktan sonra film sahnelerini aratmayan çete elemanları, TIR’a atlayıp, elektronik eşyaları kendi araçlarına aktarırlar.

Çete üyelerinin ifadesine göre gasp olayı sırasında bir arkadaşları TIR’ın önünde 3’ü de arkasında bulunuyordu. Diğerleri de kendi araçlarına yüklemeye yardımcı oluyorlardı.

‘Hayatlarını riske atma pahasına TIR’ı yağmaladılar” diyen polis sözcüsü bile hayretini ifade etmekten geri durmadı.