SUCEAVA’YI YASA BOĞAN KAZA: TÜRK TIR’IN ALTINDA KALAN ARAÇTAKİ 5 GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

ROMANYA HABER / Suceava

Romanya’nın kuzeydoğusundaki Suceava ilinde meydana gelen korkunç kazada 17-21 yaşları arasındaki 5 arkadaşın bulunduğu taksi, Türk plakalı TIR’ın altına girdi. Trajik kazada 5 arkadaş olay yerinde hayatını kaybetti.

Ailelerinden “Suceava’ya gezmeye gidiyoruz” diyerek izin alan gençlerin bulunduğu Ford Focus marka taksi, Vadu Moldovei yakınlarında kontrolünü kaybetti. Gece saat 02.00 civarında meydana gelen olayda taksi, karşı yönden gelen Türk plakalı TIR’ın altına girdi. Dehşetli olayda taksi ikiye ayrılırken, gençlerden kurtulan olmadı.

Suceava İlkyardım Müfettişliği sözcüsü Alin Găleată, kazada taksinin çok ağır hasar gördüğünü, ilk yardım ekiplerinin büyük çaba gösterdiklerini ancak kazazedelerin olay anında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suceava’yı yasa boğan olayda hayatını kaybeden 5 gençten 4’ünün Bogdăneşti’den, aracı kullanan gencin ise Râşca ilçesinden olduğu açıklandı. Şimdi iki ilçe halkı 5 genç için gözyaşı döküyor.

Gençlerin anaokulundan 8’inci sınıfa kadar arkadaş olduklarını söyleyen gençlerden birisinin babası, feryadını, “Hemen döneceğiz diye gitmişti. Ama bir türlü geri dönmedi” diyerek dile getirdi.

Kazaya karışan Türk TIR sürücüsü M. A (55)’de ise herhangi bir yaralanma olmadığı ancak kaza şoku nedeniyle travma geçirdiği belirtildi. Sürücünün yapılan muayenesinde alkol kullanmadığı açıklandı.

Suceava Polis Müfettişliği, konuyla ilgili bir soruşturma başlatırken, gençlerin sarhoş araç kullanıp kullanmadığının analiz sonuçlarından sonra belli olacağını duyurdu.