FRANSA’DA TANSİYON DÜŞMÜYOR: SARI YELEKLİLERE 89 BİN POLİSLE MÜDAHALE..

Fransa hükümetinin akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik şartları protesto için başlatılan Sarı Yelekliler eylemi nedeniyle başkent Paris bugün de ayakta. Sabah erken saatlerde polislerin baskınlarıyla yüzlerce gösterici gözaltına alınırken, bugünkü eylemlere karşı 89 bin kişi görevlendirildi.

Paris’te havanın oldukça soğuk olmasına rağmen ‘Sarı Yelekliler’, Zafer Takı önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplandı.Polis, toplanan kalabalıklara göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Yüzlerce gösterici gözaltına alındı.

“Sarı yelekliler”, bugün başta Paris olmak üzere ülke genelinde akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik koşulları protesto ediyor. Bugünkü protesto eylemleri öncesi polisin yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Ülke genelinde 89 bin polis görevlendirildi. Paris’i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor.

Eylemciler, Paris’in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi’ne gelmeye başladı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin veriyor.

“Sarı yelekliler”in Paris’te düzenleyeceği gösterilerden önce 121 kişi ifadeleri alınmak üzere polis merkezlerine götürüldü, 32 kişi gözaltına alındı.

Eylemler nedeniyle Champs-Elysees Caddesi’nde mağaza ve restoranlar kepenkleri indirdi.

Gösteriler Paris’in kültür hayatını da etkilerken, Champs-Elysees yakınlarındaki müzeler kapalı. Benzer şekilde Paris’in Garnier ve Bastille Opera binalarındaki programlar da iptal edildi.