ROMANYA ESKİ CUMHURBAŞKANI BASESCU’DAN ‘İADE’ TEPKİSİ: “BİZ, TÜRKİYE’NİN SÖMÜRGE VİLAYETİ DEĞİLİZ.”

ROMANYA HABER / Bükreş 

Erdoğan rejiminin muhalif Türk gazeteci Kamil Demirkaya’nın iade talebine tepki gösteren eski Cumhurbaşkanı Traian Basescu, Romen yetkililerin iade talebini reddetmesi çağrısında bulundu. Basescu, “Biz Türkiye’nin sömürge vilayeti paşalığı değiliz” dedi.

Halen Parlamentoda görev eski cumhurbaşkanı, Türkiye’de adil bir yargılama olmayacağı ve hayati tehlike söz konusu olduğu için Romanya’nın Türk gazetecinin iade talebini reddetmesi gerektiğini söyledi.

“Biz Türkiye’nin sömürge paşalığı değiliz” diyen eski cumhurbaşkanı, sosyal medya (facebook) hesabından yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi;

“İki ayrı, eşit dost ülkeyiz. Türk yetkililer, Ankara’ya muhalif olduğu için Türk gazeteci Kamil Demirkaya’nın iadesini talep etti. Fakat, Türkiye’de adil yargılama olamayacağı için gazetecinin hayati tehlikesi söz konusudur. Romanya, özgür ifade hak ve değerlere saygı duyulan diğer AB ülkeleri gibi davranmalı ve gazeteci Kamil Demirkaya’nın iade talebini reddetmelidir. Romen devlet kurumlarının da bir Türk sömürge vilayeti paşası gibi davranmayacağını umuyorum.”