BRAŞOV ACİL DURUMLAR MÜFETTİŞLİĞİ “DİKKAT AYI ÇIKABİLİR!” MESAJI YAYINLADI

Braşov sokaklarına çıkan ayı uzun çabalar sonunda jandarma ekipleri tarafından kontrol altına alındı
ROMANYA HABER / Bükreş 

Avrupa’da ayıların en çok yaşadığı Romanya’nın Braşov kırsalındaki yerleşim yerlerinde yaşayanlar bugün ‘Dikkat!!.. sokaklarınızda ayı çıkabilir-RO ALERT!” uyarı mesajı aldılar.

Bölge sakinleri, önce mesajı şaka zannetti. Ancak uyarının ciddi olduğu kısa süre sonra anlaşıldı. Bölgedeki bir alışveriş merkezi yakınlarındaki sokakta koşan bir ayı görülmüştü. Bu nedenle Acil Uyarı Müfettişliği bölge sakinlerinin dikkatli olması için böyle bir mesaj göndermişti.

Agerpres’te yer alan haberde bugün öğle saatlerinde Acil Durumlar Müfettişliği (ISU) tarafından gönderilen “RO-ALERT” uyarılı görüntülü mesajda bölge sakinlerinin ayı ile karşılaşmaları halinde nasıl hareket etmeleri gerektiği tavsiye ediliyordu.

Bölge sakinlerini bilgilendirmeye devam eden yetkililer gönderdikleri bir başka mesajda da “Jandarma ekiplerimiz bölgededir. Ayı, bir mısır tarlasına girmiş görünüyor. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor” açıklamasını yaptılar.

Daha sonra yapılan açıklamada ise Jandarma İlçe Müfettişliği ekiplerinin, ayıyı Braşov çevresindeki bir iş merkezi yakınlarında kontrol altına aldıkları belirtildi.

Avrupa’nın en çok ayılarının, içerisinde Braşov’un da yer aldığı Transilvanya bölgesinde yaşadığı tahmin ediliyor. Bölgede koruma altında yaklaşık 6 bin ayı yaşıyor.