TÜRK MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ MİRCEA LUCESCU: “ROMANYA’YLA EŞLEŞSEYDİK İSTİFA EDERDİM”

Romen teknik adam Mircea Lucescu, kendi ülkesiyle aynı gruba düşmeleri halinde istifayı kararlaştırdığını söyledi.

Türk Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Euro 2020 elemelerinde Romanya ile eşleşmiş olmaları halinde istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Türkiye, EURO 2020 eleme gruplarında Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra’yla eşleşti. Fransa ile aynı grupta olmaktan çekinmeyen Mircea Lucescu, Romanya’ya karşı oynamamaktan mutlu. Romen teknik adam, böyle bir durumda radikal bir karar almayı göze aldığını itiraf etti.

‘OĞLUM RAZVAN’A SÖYLEDİM…’

Romen spor kanalı Pro X’e konuşan Mircea Lucescu, ‘’Ne mutlu ki, Romanya ile aynı gruba düşmedik. Oğlum Razvan’a söyledim; eğer böyle bir şey olsaydı istifa etmeye hazırdım.’’ dedi.

TÜRKİYE, ROMANYA’YA YENİLDİ

Lucescu’nun çalıştırdığı Türk Milli Takımı, geçen yıl kasım ayında Romanya ile özel maç yapmıştı. Cluj’da oynanan maçı ev sahibi Romanya 2-0 kazanmıştı.

SADECE FRANSA DEĞİL…

Öte yandan kura çekimi sonrası TRT Spor’a Türkiye’nin şansını değerlendiren Lucescu, H Grubu’ndaki tüm maçlarının aynı önemde olduğunu söyledi. ”Sadece Fransa maçına önem vermek doğru değil. Bütün maçlar önemli.” diyen Romen teknik adam, grupların birbirine denk olduğunu kaydetti. (İPA)