İSTANBUL’DA HELİKOPTER FACİASI: 4 ASKER ŞEHİT OLDU

İstanbul Sancaktepe’de Topçular caddesi Fırtına sokaktaki 4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopter, sokağa düştü. Düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra’dan havalandığı ve yine Samandra’ya iniş yapacağı öğrenildi.

Bölgeye güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Samandıra’da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var” açıklamasında bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın askeri helikopterin düştüğü Sancaktepe’de incelemelerde bulunacağı belirtildi.

“ASKERLERİMİZ KENDİLERİNİ FEDA ETTİ”

Hürriyet’in haberine göre, Sarıgazi Muhtarı Göker Göktaş, helikopterdeki askerlerin olası bir facianın önüne geçmek için kendilerini feda ettiğini söyledi. Muhtar Göktaş şöyle konuştu:

“Askerlerimiz kendi canlarını feda ettiler. Çünkü düştüğü yer evlerin arasında boş bir arsa. Askerimiz, kendi canı pahasına kendini feda etti diyebilirim. Çok dolu olan bir bölge aslında. Ama askerlerimiz bunu göz önünde bulundurarak o boş arsaya düşürmesi gerçekten facianın önüne geçilmesine neden oldu.”

GÖRGÜ TANIKLARI KAZAYI ANLATTI

Sancaktepe Sarıgazi’de içinde 4 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı askeri helikopter kazasını görgü tanıkları anlattı. Helikopterin havada birkaç kez döndüğünü söyleyen mahalle sakinleri, düşerken apartmana çarparak parçalandığını belirtti. Uçağı düşerken gördüğünü belirten mahalle sakini, ”Düşerken gördüm ben havada döndü binaya vurdu. Binaya çarpınca parçalandı. Askeri helikopter, bilmiyoruz nasıl düştü. İçeride şehit var diyorlar. Sivil yok deniliyor. İlk biz geldik. İçinde 5 tane asker vardı. Duvara vurmasa bir şey olmazdı belki. Biz inşaatın üzerinde izliyorduk” dedi.

EĞİTİM UÇUŞU İÇİN HAVALANMIŞTI

Sancaktepe’de düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandıra’dan saat 10:32’de havalandığı ve yine Samandıra’ya iniş yapacağı öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.