ROMANYA GENELİNDE YAPILAN MATEMATİK SINAVINDA 16 BİN ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

Lumina Vakfı’nın bu yıl 22’incisini düzenlediği matematik sınavına giren ilk ve ortaokul çağındaki 15 bin 924 öğrenci, hem matematik yeteneklerini test etti, hem de vaat edilen ödülleri almak için büyük çaba harcadı.
ROMANYA HABER / Bükreş 

Bugün, Romanya’nın 42 vilayetinde düzenlenen LuminaMath matematik sınavına giren binlerce öğrenci dereceye girebilmek için ter döktü.

Lumina Vakfı’nın 22’incisini düzenlediği matematik sınavına giren ilk ve ortaokul çağındaki 15 bin 924 öğrenci, hem matematik yeteneklerini test etti, hem de vaat edilen ödülleri almak için büyük çaba harcadı.

Bilgi seviyelerine göre ilkokul üçüncü sınıftan sekizinci sınıfa kadar sınıflandırılan öğrenciler, test usulü hazırlanan soruları çözmek için iki saat boyunca ter döktü.

ONLİNE SINAVA 40 BİN ÖĞRENCİ GİRDİ 

24 yıllık köklü geçmişe sahip Lumina okullarının ülke çapında organize ettiği LuminaMath matematik sınavı, bu yıl da yoğun katılıma sahne oldu. İki etaplı düzenlenen yarışmanın 5 Kasım tarihinde düzenlenen online turuna 40 binden fazla öğrenci katıldı. İkinci tura kalan 15 bin 924 öğrenci için, bu cumartesi günü 42 vilayette 55 sınav merkezinde yazılı sınav gerçekleştirildi.

Öğrenciler sınıfta ter dökerken veliler, okul bahçesinde heyecana ortak oldu. Sınav çıkışında öğrenciler izlenimlerini velileriyle paylaştı.

800 GÖZETMEN GÖREV YAPTI 

Eğitim Bakanlığı ve il milli eğitim müdürlükleriyle işbirliği halinde yapılan sınavda 800’e yakın öğretmen ve gözetmen görev üstlendi.

22 yıldır düzenlenen LuminaMath yarışması, meraklılarının ülke ve bölgesel çapta matematik seviyesini test edebildiği kendi alanında tek sınav özelliğini taşıyor. Kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, yazın düzenlenecek matematik kamplarına ücretsiz katılma hakkı elde ediyor. Lumina okullarından burs ya da indirimli eğitim hakkı elde etmek için, LuminaMath sonuçları temel kıstaslar arasında sayılıyor.